Kopytka z pesto z suszonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z pesto z suszonych pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
101 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

450 mililitrów

150 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem, jajkiem, połową tartego parmezanu i natką pietruszki. Odstaw na 10 minut. Uformuj wałeczki i odkrawaj małe kluski.

Krok 2

Uformowane kluski wkładaj ostrożnie do osolonego wrzątku. Gotuj kilka minut.

Krok 3

W kielichu blendera umieść suszone pomidory, parmezan i oliwę. Wszystko zmiksuj.

Krok 4

Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojonego w paski kurczaka, dodaj ugotowane kopytka oraz połówki pomidorków cherry.

Krok 5

Do całości dodaj przygotowane pesto, wymieszaj wszystko razem. Danie udekoruj listkami świeżych ziół i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej