Kopytka z pesto z suszonych pomidorów
średnie
92 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
450 mililitrów
150 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
50 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem, jajkiem, połową tartego parmezanu i natką pietruszki. Odstaw na 10 minut. Uformuj wałeczki i odkrawaj małe kluski.
Krok 2
Uformowane kluski wkładaj ostrożnie do osolonego wrzątku. Gotuj kilka minut.
Krok 3
W kielichu blendera umieść suszone pomidory, parmezan i oliwę. Wszystko zmiksuj.
Krok 4
Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojonego w paski kurczaka, dodaj ugotowane kopytka oraz połówki pomidorków cherry.
Krok 5
Do całości dodaj przygotowane pesto, wymieszaj wszystko razem. Danie udekoruj listkami świeżych ziół i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej