Kopytka z pesto z suszonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z pesto z suszonych pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
101 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

450 mililitrów

150 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem, jajkiem, połową tartego parmezanu i natką pietruszki. Odstaw na 10 minut. Uformuj wałeczki i odkrawaj małe kluski.

Krok 2

Uformowane kluski wkładaj ostrożnie do osolonego wrzątku. Gotuj kilka minut.

Krok 3

W kielichu blendera umieść suszone pomidory, parmezan i oliwę. Wszystko zmiksuj.

Krok 4

Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojonego w paski kurczaka, dodaj ugotowane kopytka oraz połówki pomidorków cherry.

Krok 5

Do całości dodaj przygotowane pesto, wymieszaj wszystko razem. Danie udekoruj listkami świeżych ziół i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej