Kopytka z pesto z suszonych pomidorów
średnie
95 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
450 mililitrów
150 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
50 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem, jajkiem, połową tartego parmezanu i natką pietruszki. Odstaw na 10 minut. Uformuj wałeczki i odkrawaj małe kluski.
Krok 2
Uformowane kluski wkładaj ostrożnie do osolonego wrzątku. Gotuj kilka minut.
Krok 3
W kielichu blendera umieść suszone pomidory, parmezan i oliwę. Wszystko zmiksuj.
Krok 4
Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojonego w paski kurczaka, dodaj ugotowane kopytka oraz połówki pomidorków cherry.
Krok 5
Do całości dodaj przygotowane pesto, wymieszaj wszystko razem. Danie udekoruj listkami świeżych ziół i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej