Kopytka z pesto z suszonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z pesto z suszonych pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

101 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

450 mililitrów

150 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem, jajkiem, połową tartego parmezanu i natką pietruszki. Odstaw na 10 minut. Uformuj wałeczki i odkrawaj małe kluski.

Krok 2

Uformowane kluski wkładaj ostrożnie do osolonego wrzątku. Gotuj kilka minut.

Krok 3

W kielichu blendera umieść suszone pomidory, parmezan i oliwę. Wszystko zmiksuj.

Krok 4

Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojonego w paski kurczaka, dodaj ugotowane kopytka oraz połówki pomidorków cherry.

Krok 5

Do całości dodaj przygotowane pesto, wymieszaj wszystko razem. Danie udekoruj listkami świeżych ziół i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej