Kopytka z pesto z suszonych pomidorów
średnie
95 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
450 mililitrów
150 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
50 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem, jajkiem, połową tartego parmezanu i natką pietruszki. Odstaw na 10 minut. Uformuj wałeczki i odkrawaj małe kluski.
Krok 2
Uformowane kluski wkładaj ostrożnie do osolonego wrzątku. Gotuj kilka minut.
Krok 3
W kielichu blendera umieść suszone pomidory, parmezan i oliwę. Wszystko zmiksuj.
Krok 4
Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojonego w paski kurczaka, dodaj ugotowane kopytka oraz połówki pomidorków cherry.
Krok 5
Do całości dodaj przygotowane pesto, wymieszaj wszystko razem. Danie udekoruj listkami świeżych ziół i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej