Gulasz z kurczaka z papryką i kopytkami
łatwe
427 osób zapisało
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
50 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 garść
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i ugotuj ze skórką w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie, ok 30 minut. Następnie odcedź ziemniaki, obierz i przeciśnij przez praskę. Do wystudzonych ziemniaków dodaj jajko, obie mąki, szczyptę soli i delikatnie lecz energicznie wymieszaj, (nie wyrabiaj ciasta zbyt długo). Formuj w dłoniach wałki z ciasta (w razie konieczności podsyp je dodatkową mąką), pokrój w kopytka i ugotuj w lekko osolonej wodzie ok 2 minut.
Krok 2
Piersi pokrój w dość grubą kostkę i przesmaż na rozgrzanej patelni z oliwą.
Krok 3
Papryki oraz cebulę pokrój w podobnej wielkości kostkę i smaż chwilę razem z kurczakiem. Całość zalej 500 ml zimnej wody i zagotuj.
Krok 4
Zawartość Fix Knorr wsyp do gotujących się składników i dokładnie wymieszaj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 5
Gotowy gulasz podawaj z kopytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z kurczaka z papryką i kopytkami
Pyszne i pełne aromatu danie, które doskonale sprawdzi się w roli obiadu dla całej rodziny. Podaj gulasz z kurczaka z kolorową papryką i kopytka, które będą gotowe w 10 minut. Do dzieła! Ten przepis to nowa wersja oryginalnego, gęstego gulaszu, ponieważ czerwone mięso zostało zastąpione mięsem z kurczaka. Dzięki czemu w 30 minut, przygotujesz aromatyczny gulasz na bazie soczystego kurczaka, warzyw i mieszanki siedmiu pachnących ziół Knorr. Wystarczą pokrojone w kostkę mięso z piersi kurczaka, do tego zielona i czerwona papryka oraz cebula. Całość zalewasz wodą, gotujesz i dodajesz sos. Jeszcze kilka minut w garnku i gulasz gotowy. Podając do niego delikatne, mięciutkie kopytka uzyskasz treściwe i apetyczne danie obiadowe. Kluseczki zrobisz błyskawicznie korzystając z Fix Knorr. Niebo w gębie!