
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
5 łyżek
1 łyżeczka
1 szczypta
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z 500 mililitrami wody.

Krok 2
Piersi umyj, pokrój w dużą kostkę i oprósz solą i łyżeczką słodkiej papryki. W równie dużą kostkę pokrój cebule, papryki oraz ziemniaki. Pokrojone ziemniaki ugotuj na półtwardo w rondelku.

Krok 3
Na rozgrzanym oleju przesmaż cebulę i rozgnieciony czosnek, dodaj sproszkowane papryki i kurczaka. Całość wymieszaj, smaż chwilę a następnie zalej przygotowanym Fixem i zagotuj.

Krok 4
Następnie dodaj pokrojoną paprykę oraz ziemniaki. Gotuj jeszcze chwilę, dopraw do smaku kminkiem, majerankiem oraz solą – jeśli zajdzie taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz węgierski z kurczakiem
Szukasz pomysłu na to, jak w ciekawy sposób przygotować popularne piersi z kurczaka? Zrób z nich węgierski gulasz. Z pewnością stanie się jednym z twoich ulubionych. Delikatny kurczak i mnóstwo warzyw z dodatkiem papryki to przepis na obiadowy sukces. Najlepiej, gdy do jego przygotowania użyjesz nawet trzech rodzajów papryki, dasz dużo cebuli oraz ziół i przypraw. To danie nie może być nijakie – niech będzie wyraziste. Dodatek ziemniaków zapewni natomiast, że już mała jego porcja starczy za cały obiad. Do gulaszu możesz także dorzucić kilka ulubionych składników, których nie ma w tym przepisie – nadadzą się m.in. pokojone w plastry pieczarki i cukinia. Gulaszu węgierskiego z kurczakiem i papryką warto zrobić dużą porcję, bo doskonale smakuje także odgrzany na drugi dzień. Podaj go z kilkoma kromkami ciemnego pieczywa.