Gulasz z kurczaka po węgiersku - z piersią | Przepisy.pl pixel

Gulasz węgierski z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
377 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

283 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

555 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

5 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z 500 mililitrami wody.

Gulasz węgierski z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Piersi umyj, pokrój w dużą kostkę i oprósz solą i łyżeczką słodkiej papryki. W równie dużą kostkę pokrój cebule, papryki oraz ziemniaki. Pokrojone ziemniaki ugotuj na półtwardo w rondelku.

Gulasz węgierski z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanym oleju przesmaż cebulę i rozgnieciony czosnek, dodaj sproszkowane papryki i kurczaka. Całość wymieszaj, smaż chwilę a następnie zalej przygotowanym Fixem i zagotuj.

Gulasz węgierski z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj pokrojoną paprykę oraz ziemniaki. Gotuj jeszcze chwilę, dopraw do smaku kminkiem, majerankiem oraz solą – jeśli zajdzie taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.

Gulasz węgierski z kurczakiem - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • mariusz tarnawczyk

    mariusz tarnawczyk , 19.05.2020

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz węgierski z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz węgierski z kurczakiemGulasz węgierski z kurczakiem

Szukasz pomysłu na to, jak w ciekawy sposób przygotować popularne piersi z kurczaka? Zrób z nich węgierski gulasz. Z pewnością stanie się jednym z twoich ulubionych. Delikatny kurczak i mnóstwo warzyw z dodatkiem papryki to przepis na obiadowy sukces. Najlepiej, gdy do jego przygotowania użyjesz nawet trzech rodzajów papryki, dasz dużo cebuli oraz ziół i przypraw. To danie nie może być nijakie – niech będzie wyraziste. Dodatek ziemniaków zapewni natomiast, że już mała jego porcja starczy za cały obiad. Do gulaszu możesz także dorzucić kilka ulubionych składników, których nie ma w tym przepisie – nadadzą się m.in. pokojone w plastry pieczarki i cukinia. Gulaszu węgierskiego z kurczakiem i papryką warto zrobić dużą porcję, bo doskonale smakuje także odgrzany na drugi dzień. Podaj go z kilkoma kromkami ciemnego pieczywa.