
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
5 łyżek
1 łyżeczka
1 szczypta
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z 500 mililitrami wody.

Krok 2
Piersi umyj, pokrój w dużą kostkę i oprósz solą i łyżeczką słodkiej papryki. W równie dużą kostkę pokrój cebule, papryki oraz ziemniaki. Pokrojone ziemniaki ugotuj na półtwardo w rondelku.

Krok 3
Na rozgrzanym oleju przesmaż cebulę i rozgnieciony czosnek, dodaj sproszkowane papryki i kurczaka. Całość wymieszaj, smaż chwilę a następnie zalej przygotowanym Fixem i zagotuj.

Krok 4
Następnie dodaj pokrojoną paprykę oraz ziemniaki. Gotuj jeszcze chwilę, dopraw do smaku kminkiem, majerankiem oraz solą – jeśli zajdzie taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz węgierski z kurczakiem
Szukasz pomysłu na to, jak w ciekawy sposób przygotować popularne piersi z kurczaka? Zrób z nich węgierski gulasz. Z pewnością stanie się jednym z twoich ulubionych. Delikatny kurczak i mnóstwo warzyw z dodatkiem papryki to przepis na obiadowy sukces. Najlepiej, gdy do jego przygotowania użyjesz nawet trzech rodzajów papryki, dasz dużo cebuli oraz ziół i przypraw. To danie nie może być nijakie – niech będzie wyraziste. Dodatek ziemniaków zapewni natomiast, że już mała jego porcja starczy za cały obiad. Do gulaszu możesz także dorzucić kilka ulubionych składników, których nie ma w tym przepisie – nadadzą się m.in. pokojone w plastry pieczarki i cukinia. Gulaszu węgierskiego z kurczakiem i papryką warto zrobić dużą porcję, bo doskonale smakuje także odgrzany na drugi dzień. Podaj go z kilkoma kromkami ciemnego pieczywa.