PRZEPISY.PL
Bogracz z pieczarką - autor: przepisy.pl

Bogracz z pieczarką

  • 60
  • 6
  • Łatwe
  • 0
100
osób dodało do Mniamlisty
100
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ząbki czosnku4 szt
  • smalec100 g
  • kminek mielony1 łyżeczka
  • słodka papryka1 łyżeczka
  • woda1 l
Bogracz z pieczarką – krok 1

Krok 1

Wołowinę opłucz pod bieżącą, zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.
Bogracz z pieczarką – krok 2

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Paprykę pokrój w kostkę ok. 1x1 cm, pieczarki pokrój na ćwiartki.
Bogracz z pieczarką – krok 3

Krok 3

W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso. Następnie dodaj cebulę, czosnek i paprykę, dopraw kminkiem.
Bogracz z pieczarką – krok 4

Krok 4

Pieczarki zrumień na patelni z odrobiną tłuszczu i dodaj do garnka.
Bogracz z pieczarką – krok 5

Krok 5

Do obsmażonych składników wlej wodę i dodaj Fix Gulasz Knorr. Całość mieszaj do momentu, aż się zagotuje. Następnie duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Gulasz węgierski KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1124
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
99
osób dodało do Mniamlisty
45''
6
Łatwe
223
osoby dodały do Mniamlisty
60''
8
Łatwe
491
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe