Bogracz z pieczarką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bogracz z pieczarką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

102

315 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1306 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2210 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 opakowania

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę opłucz pod bieżącą, zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.

Bogracz z pieczarką - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Paprykę pokrój w kostkę ok. 1x1 cm, pieczarki pokrój na ćwiartki.

Bogracz z pieczarką - Krok 2

Krok 3

W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso. Następnie dodaj cebulę, czosnek i paprykę, dopraw kminkiem.

Bogracz z pieczarką - Krok 3

Krok 4

Pieczarki zrumień na patelni z odrobiną tłuszczu i dodaj do garnka.

Bogracz z pieczarką - Krok 4

Krok 5

Do obsmażonych składników wlej wodę i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość mieszaj do momentu, aż się zagotuje. Następnie duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut.

Bogracz z pieczarką - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • bedujin shiro

    bedujin shiro , 02.01.2021

    Czy można użyć np karkówki zamiast wołowiny?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bogracz z pieczarką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bogracz z pieczarką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bogracz z pieczarką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bogracz z pieczarką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bogracz z pieczarką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bogracz z pieczarką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bogracz z pieczarką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bogracz z pieczarką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bogracz z pieczarkąBogracz z pieczarką

Bogracz jest daniem wywodzącym się z kuchni węgierskiej, którego nazwa pochodzi od naczynia, w jakim dawniej było przygotowywane. To prosta w przyrządzeniu, gęsta, aromatyczna i pełna mięsa zupa. Wariant z tego przepisu zrobisz z mięsa wołowego – umyj je pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie pokrój w duże kostki tak samo jak paprykę, cebulę i pieczarki. Dodaj również nieco drobno posiekanego lub przeciśniętego przez praskę czosnku, który nada potrawie intensywnego aromatu. Bogatszy smak i gęstszą konsystencję uzyskasz, gdy do pozostałych składników dołączysz ziemniaki oraz mięsiste pomidory. Podsmażaj całość na rozgrzanej oliwie w dużym garnku – do momentu zarumienienia się wołowiny. Pod koniec wrzuć pieczarki usmażone wcześniej na patelni, wlej wodę i połącz z zawartością opakowania. Danie będzie gotowe, gdy sos zgęstnieje, a smaki odpowiednio się połączą. Bogracz serwuj w dużej misce z chrupiącym pieczywem lub ulubioną bułką. Zainspiruj się tym przepisem i przygotuj obiad dla bliskich. Smacznego.