
Składniki
1 kilogram
2 opakowania
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę opłucz pod bieżącą, zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.

Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Paprykę pokrój w kostkę ok. 1x1 cm, pieczarki pokrój na ćwiartki.

Krok 3
W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso. Następnie dodaj cebulę, czosnek i paprykę, dopraw kminkiem.

Krok 4
Pieczarki zrumień na patelni z odrobiną tłuszczu i dodaj do garnka.

Krok 5
Do obsmażonych składników wlej wodę i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość mieszaj do momentu, aż się zagotuje. Następnie duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bogracz z pieczarką
Bogracz – przepis z pieczarkami – to prosta w przyrządzeniu, gęsta, aromatyczna i pełna mięsa zupa. Zrobisz ją z dodatkiem mięsa wołowego – umyj je pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie pokrój w duże kostki tak samo, jak paprykę i cebulę. Dodaj również nieco drobno posiekanego lub przeciśniętego przez praskę czosnku, który nada potrawie intensywnego aromatu. Sam opis sprawia, że zaczynasz słyszeć burczenie w brzuchu? Nie zwlekaj i wypróbuj przepis na bogracz z pieczarkami!
Dla kogo?
Wołowina dla wielu smakoszów pozostaje jednym z najlepszych mięsnych kąsków. Bogatszy smak i gęstszą konsystencję bogracza z pieczarkami uzyskasz, gdy do pozostałych składników dołączysz ziemniaki oraz mięsiste pomidory. Podsmażaj całość na rozgrzanej oliwie w dużym garnku – do momentu zarumienienia się wołowiny.
Na jaką okazję?
Zrobienie przepisu na bogracz z pieczarkami zajmuje około godziny, ale na taką biesiadę warto poczekać. Pod koniec wrzuć pieczarki usmażone wcześniej na patelni, wlej wodę i połącz z zawartością opakowania. Danie będzie gotowe, gdy sos zgęstnieje, a smaki odpowiednio się połączą. W takiej formie podawaj bogracz podczas jesiennej szarugi i zimowych mrozów – humor od razu stanie się lepszy!
Czy wiesz, że?
Bogracz jest daniem wywodzącym się z kuchni węgierskiej, a jego nazwa pochodzi od naczynia, w jakim dawniej było przygotowywane.
Dla urozmaicenia:
Potrawę serwuj w dużej misce z chrupiącym pieczywem lub ulubioną bułką. Zainspiruj się tym przepisem na bogracz z pieczarkami i przygotuj obiad dla bliskich. Smacznego!