Bogracz z pieczarką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bogracz z pieczarką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

97

297 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1271 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2076 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 opakowania

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę opłucz pod bieżącą, zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.

Bogracz z pieczarką - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Paprykę pokrój w kostkę ok. 1x1 cm, pieczarki pokrój na ćwiartki.

Bogracz z pieczarką - Krok 2

Krok 3

W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso. Następnie dodaj cebulę, czosnek i paprykę, dopraw kminkiem.

Bogracz z pieczarką - Krok 3

Krok 4

Pieczarki zrumień na patelni z odrobiną tłuszczu i dodaj do garnka.

Bogracz z pieczarką - Krok 4

Krok 5

Do obsmażonych składników wlej wodę i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość mieszaj do momentu, aż się zagotuje. Następnie duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut.

Bogracz z pieczarką - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bogracz z pieczarką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bogracz z pieczarką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bogracz z pieczarką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bogracz z pieczarką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bogracz z pieczarką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bogracz z pieczarką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bogracz z pieczarką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bogracz z pieczarkąBogracz z pieczarką

Bogracz jest daniem wywodzącym się z kuchni węgierskiej, którego nazwa pochodzi od naczynia, w jakim dawniej było przygotowywane. To prosta w przyrządzeniu, gęsta, aromatyczna i pełna mięsa zupa. Wariant z tego przepisu zrobisz z mięsa wołowego – umyj je pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie pokrój w duże kostki tak samo jak paprykę, cebulę i pieczarki. Dodaj również nieco drobno posiekanego lub przeciśniętego przez praskę czosnku, który nada potrawie intensywnego aromatu. Bogatszy smak i gęstszą konsystencję uzyskasz, gdy do pozostałych składników dołączysz ziemniaki oraz mięsiste pomidory. Podsmażaj całość na rozgrzanej oliwie w dużym garnku – do momentu zarumienienia się wołowiny. Pod koniec wrzuć pieczarki usmażone wcześniej na patelni, wlej wodę i połącz z zawartością opakowania. Danie będzie gotowe, gdy sos zgęstnieje, a smaki odpowiednio się połączą. Bogracz serwuj w dużej misce z chrupiącym pieczywem lub ulubioną bułką. Zainspiruj się tym przepisem i przygotuj obiad dla bliskich. Smacznego.