Składniki
1 kilogram
2 opakowania
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę opłucz pod bieżącą, zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Paprykę pokrój w kostkę ok. 1x1 cm, pieczarki pokrój na ćwiartki.
Krok 3
W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso. Następnie dodaj cebulę, czosnek i paprykę, dopraw kminkiem.
Krok 4
Pieczarki zrumień na patelni z odrobiną tłuszczu i dodaj do garnka.
Krok 5
Do obsmażonych składników wlej wodę i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość mieszaj do momentu, aż się zagotuje. Następnie duś na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bogracz z pieczarką
Bogracz – przepis z pieczarkami – to prosta w przyrządzeniu, gęsta, aromatyczna i pełna mięsa zupa. Zrobisz ją z dodatkiem mięsa wołowego – umyj je pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie pokrój w duże kostki tak samo, jak paprykę i cebulę. Dodaj również nieco drobno posiekanego lub przeciśniętego przez praskę czosnku, który nada potrawie intensywnego aromatu. Sam opis sprawia, że zaczynasz słyszeć burczenie w brzuchu? Nie zwlekaj i wypróbuj przepis na bogracz z pieczarkami!
Dla kogo?
Wołowina dla wielu smakoszów pozostaje jednym z najlepszych mięsnych kąsków. Bogatszy smak i gęstszą konsystencję bogracza z pieczarkami uzyskasz, gdy do pozostałych składników dołączysz ziemniaki oraz mięsiste pomidory. Podsmażaj całość na rozgrzanej oliwie w dużym garnku – do momentu zarumienienia się wołowiny.
Na jaką okazję?
Zrobienie przepisu na bogracz z pieczarkami zajmuje około godziny, ale na taką biesiadę warto poczekać. Pod koniec wrzuć pieczarki usmażone wcześniej na patelni, wlej wodę i połącz z zawartością opakowania. Danie będzie gotowe, gdy sos zgęstnieje, a smaki odpowiednio się połączą. W takiej formie podawaj bogracz podczas jesiennej szarugi i zimowych mrozów – humor od razu stanie się lepszy!
Czy wiesz, że?
Bogracz jest daniem wywodzącym się z kuchni węgierskiej, a jego nazwa pochodzi od naczynia, w jakim dawniej było przygotowywane.
Dla urozmaicenia:
Potrawę serwuj w dużej misce z chrupiącym pieczywem lub ulubioną bułką. Zainspiruj się tym przepisem na bogracz z pieczarkami i przygotuj obiad dla bliskich. Smacznego!