Zupa gulaszowa z marchewka i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z marchewka i papryką

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

5 łyżek

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

4 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i oczyszczone z błon mięso osuszyć. Pokroić w kostkę . Przygotować marynatę z 2 łyżek oleju , 1 łyżeczki maggi i szczypty Delikatu .Wetrzeć w mięso dokładnie .Zostawić na 30 minut .

Krok 2

Obrać cebulę i marchewki . Cebule pokroić w piórka , a marchewki w grube pół plasterki .Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki ( kawałek w drobną kosteczkę do dekoracji ).Ziemniaki obrać , umyć i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać resztę oleju na patelni i na gorącym obsmażyć mięso aż do zrumienienia ( mieszając ) . Dołożyć cebulę i zeszkli ć. Przełożyć wszystko do garnka z grubym dnem . Dorzucić marchew, ziemniaki i paprykę. Zalać wodą .Dodać 1 łyżeczkę maggi w płynie .Dusić aż mięso będzie miękkie .

Krok 3

Rozrobić zupę gulaszową w zimnej wodzie i wlać do garnka . Wymieszać i gotować 10 minut. Doprawić zupę do smaku koncentratem , Delikatem , mieloną papryką , cukrem. Podawać w miseczkach posypane pokrojonym szczypiorkiem i pokrojoną drobno papryką .

Krok 4

Do tego można podać pieczywo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej