Zupa gulaszowa z marchewka i papryką

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

5 łyżek

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

4 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i oczyszczone z błon mięso osuszyć. Pokroić w kostkę . Przygotować marynatę z 2 łyżek oleju , 1 łyżeczki maggi i szczypty Delikatu .Wetrzeć w mięso dokładnie .Zostawić na 30 minut .

Krok 2

Obrać cebulę i marchewki . Cebule pokroić w piórka , a marchewki w grube pół plasterki .Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki ( kawałek w drobną kosteczkę do dekoracji ).Ziemniaki obrać , umyć i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać resztę oleju na patelni i na gorącym obsmażyć mięso aż do zrumienienia ( mieszając ) . Dołożyć cebulę i zeszkli ć. Przełożyć wszystko do garnka z grubym dnem . Dorzucić marchew, ziemniaki i paprykę. Zalać wodą .Dodać 1 łyżeczkę maggi w płynie .Dusić aż mięso będzie miękkie .

Krok 3

Rozrobić zupę gulaszową w zimnej wodzie i wlać do garnka . Wymieszać i gotować 10 minut. Doprawić zupę do smaku koncentratem , Delikatem , mieloną papryką , cukrem. Podawać w miseczkach posypane pokrojonym szczypiorkiem i pokrojoną drobno papryką .

Krok 4

Do tego można podać pieczywo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej