Zupa gulaszowa z marchewka i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z marchewka i papryką

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

5 łyżek

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

4 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i oczyszczone z błon mięso osuszyć. Pokroić w kostkę . Przygotować marynatę z 2 łyżek oleju , 1 łyżeczki maggi i szczypty Delikatu .Wetrzeć w mięso dokładnie .Zostawić na 30 minut .

Krok 2

Obrać cebulę i marchewki . Cebule pokroić w piórka , a marchewki w grube pół plasterki .Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki ( kawałek w drobną kosteczkę do dekoracji ).Ziemniaki obrać , umyć i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać resztę oleju na patelni i na gorącym obsmażyć mięso aż do zrumienienia ( mieszając ) . Dołożyć cebulę i zeszkli ć. Przełożyć wszystko do garnka z grubym dnem . Dorzucić marchew, ziemniaki i paprykę. Zalać wodą .Dodać 1 łyżeczkę maggi w płynie .Dusić aż mięso będzie miękkie .

Krok 3

Rozrobić zupę gulaszową w zimnej wodzie i wlać do garnka . Wymieszać i gotować 10 minut. Doprawić zupę do smaku koncentratem , Delikatem , mieloną papryką , cukrem. Podawać w miseczkach posypane pokrojonym szczypiorkiem i pokrojoną drobno papryką .

Krok 4

Do tego można podać pieczywo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej