• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania i przekąski
      Dania główneDania Roberta MakłowiczaDobrze przyprawioneDania mączneDietyJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizze
      PrzystawkiSałatkiSmażenie bez pryskaniaSosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupyPlacki ziemniaczaneKebab
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyCiasteczka owsianeMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Okazje
      GrillSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      ŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie dania
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze Dania
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalna
      Kuchnia polskaKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Dania Roberta Makłowicza
    • Diety
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
  • Blog
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Magazyn
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Kasza jaglanaDobrze przyprawioneSałatki
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Zupy polskie
  • Zupa gulaszowa
  • Zupa gulaszowa z marchewka i papryką

Zupa gulaszowa z marchewka i papryką

Autor: Grażyna Molak
Zupa gulaszowa z marchewka i papryką
  • 60 minut60
  • Łatwe
  • 4 osoby4
0Oceń przepis jako pierwszy
8
0
WYDRUKUJ
8 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
9 osób zapisało
Listonic
Składniki
  • karkówka bez kości
    0,5 kg
  • cebula duża
    3 szt.
  • marchew duża
    3 szt.
  • papryka czerwona
    2 szt.
  • ziemniaki
    2 szt.
  • olej z pestek winogron
    5 łyżek
  • szczypiorek pokrojony drobno
    4 łyżki
  • koncentrat pomidorowy 30%
    1 łyżeczka
  • słodka mielona papryka
    1 szczypta
  • cukier
    1 szczypta
  • woda
    4 szklanki
  • Węgierska zupa gulaszowa Knorr
    1 szt.
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
    1 szczypta
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr
    1 łyżeczka
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
Przygotowanie

Przewijaj przepis gestem: Wyłączone

  • Krok 1
    Umyte i oczyszczone z błon mięso osuszyć. Pokroić w kostkę . Przygotować marynatę z 2 łyżek oleju , 1 łyżeczki maggi i szczypty Delikatu .Wetrzeć w mięso dokładnie .Zostawić na 30 minut .
  • Krok 2
    Obrać cebulę i marchewki . Cebule pokroić w piórka , a marchewki w grube pół plasterki .Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki ( kawałek w drobną kosteczkę do dekoracji ).Ziemniaki obrać , umyć i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać resztę oleju na patelni i na gorącym obsmażyć mięso aż do zrumienienia ( mieszając ) . Dołożyć cebulę i zeszkli ć. Przełożyć wszystko do garnka z grubym dnem . Dorzucić marchew, ziemniaki i paprykę. Zalać wodą .Dodać 1 łyżeczkę maggi w płynie .Dusić aż mięso będzie miękkie .
  • Krok 3
    Rozrobić zupę gulaszową w zimnej wodzie i wlać do garnka . Wymieszać i gotować 10 minut. Doprawić zupę do smaku koncentratem , Delikatem , mieloną papryką , cukrem. Podawać w miseczkach posypane pokrojonym szczypiorkiem i pokrojoną drobno papryką .
  • Krok 4
    Do tego można podać pieczywo.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemWęgierska zupa gulaszowa KnorrREKLAMAWęgierska zupa gulaszowa KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Listonic
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie dodał swojego komentarza.
Dodaj własny, aby rozpocząć dyskusję
Wszystkie komentarze

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Dziękujemy!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych przez Administratora danych osobowych Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), Al. Jerozolimskie 134 w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl. Oświadczam, że zostałem poinformowany o dobrowolności podania danych, jak również o przysługujących prawach do dostępu do danych, możliwości ich poprawiania lub żądania ich usunięcia.Jerozolimskie 134 zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r., poz. 1422).
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

0Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy

Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:

Knorr
Hellman'sRamaKasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowy
Regulamin
Polityka prywatności
Reklama
  • Ogólne Warunki
  • Cennik
Polityka plików cookie