Zupa gulaszowa z marchewka i papryką

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 szklanki

1 łyżeczka

4 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

0.5 kilograma

5 łyżek

3 sztuki

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i oczyszczone z błon mięso osuszyć. Pokroić w kostkę . Przygotować marynatę z 2 łyżek oleju , 1 łyżeczki maggi i szczypty Delikatu .Wetrzeć w mięso dokładnie .Zostawić na 30 minut .

Krok 2

Obrać cebulę i marchewki . Cebule pokroić w piórka , a marchewki w grube pół plasterki .Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki ( kawałek w drobną kosteczkę do dekoracji ).Ziemniaki obrać , umyć i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać resztę oleju na patelni i na gorącym obsmażyć mięso aż do zrumienienia ( mieszając ) . Dołożyć cebulę i zeszkli ć. Przełożyć wszystko do garnka z grubym dnem . Dorzucić marchew, ziemniaki i paprykę. Zalać wodą .Dodać 1 łyżeczkę maggi w płynie .Dusić aż mięso będzie miękkie .

Krok 3

Rozrobić zupę gulaszową w zimnej wodzie i wlać do garnka . Wymieszać i gotować 10 minut. Doprawić zupę do smaku koncentratem , Delikatem , mieloną papryką , cukrem. Podawać w miseczkach posypane pokrojonym szczypiorkiem i pokrojoną drobno papryką .

Krok 4

Do tego można podać pieczywo.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej