
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
500 gramów
500 gramów
4 sztuki
3 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pozbaw błonek, ścięgien i powięzi. Pokrój w kostkę, wymieszaj z dwoma utartymi z solą ząbkami czosnku oraz kminkiem. Pozostaw na około 2 godziny.
Krok 2
Cebule i papryki pokrój w kostkę, duś z olejem, aż utworzy się masa.
Krok 3
Mięso przysmaż w obszernym naczyniu, na mocno rozgrzanym oleju. Kiedy mięso się lekko zrumieni dodaj wyduszoną masę z cebuli i papryki, uzupełnij wodą.
Krok 4
Dodaj 2 kostki Knorr oraz przecier pomidorowy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Ziemniaki po obraniu pokrój w kostkę i dodaj do gotującego się mięsa. Gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bogracz z dzika (jelenia, sarny)
Dziczyzna to mięso niezwykle szlachetne i smaczne. W polskiej kuchni towarzyszy nam od zawsze – lubowali się w niej rycerze, sarmaci i szlachta. Do dziś dnia dania z jego udziałem stanowią wyzwanie dla kucharza i rarytas dla jedzących. Warto spróbować przyrządzić samodzielnie bogracz z dzika. To jednogarnkowe danie zaspokoi głód nawet największego głodomora. Połączenie mięsa z dzika z ziemniaczkami i innymi warzywami to zestaw doskonały na chłodne jesienne i zimowe wieczory. Jest niezwykle aromatyczne, co głównie zawdzięcza ziołom i przyprawom. Mięso z dzika możesz zastąpić mięsem jelenia lub sarniną. Smak będzie za każdym razem nieco inny, ale zawsze doskonały. Możesz eksperymentować z każdym rodzajem mięsa, ale bez względu na to, które wybierzesz, pamiętaj o zalewie. Dziczyznę na gulasz dobrze jest potrzymać przez noc w uniwersalnej marynacie, dzięki której kawałki mięsa będą idealnie miękkie i kruche.