Zupa gulaszowa kolorowa

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

10 ziaren

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 litr

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój w drobną kostkę, a następnie zmiel.

Krok 2

Papryki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek zmiażdż.

Krok 3

Mięso podduś na oleju z cebulą. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pokrojoną paprykę.

Krok 4

Zalej 0,75 litra bulionu i gotuj do czasu, gdy mięso zmięknie.

Krok 5

Z pozostałej części buliony i mąki zrób zawiesinę, a następnie zagęść nią zupę.

Krok 6

Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i kilkoma kroplami octu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej