
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
10 ziaren
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 litr
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżka
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój w drobną kostkę, a następnie zmiel.
Krok 2
Papryki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek zmiażdż.
Krok 3
Mięso podduś na oleju z cebulą. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pokrojoną paprykę.
Krok 4
Zalej 0,75 litra bulionu i gotuj do czasu, gdy mięso zmięknie.
Krok 5
Z pozostałej części buliony i mąki zrób zawiesinę, a następnie zagęść nią zupę.
Krok 6
Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i kilkoma kroplami octu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej