Zupa gulaszowa kolorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa kolorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

10 ziaren

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 litr

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój w drobną kostkę, a następnie zmiel.

Krok 2

Papryki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek zmiażdż.

Krok 3

Mięso podduś na oleju z cebulą. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pokrojoną paprykę.

Krok 4

Zalej 0,75 litra bulionu i gotuj do czasu, gdy mięso zmięknie.

Krok 5

Z pozostałej części buliony i mąki zrób zawiesinę, a następnie zagęść nią zupę.

Krok 6

Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i kilkoma kroplami octu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej