
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
10 ziaren
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 litr
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżka
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój w drobną kostkę, a następnie zmiel.
Krok 2
Papryki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek zmiażdż.
Krok 3
Mięso podduś na oleju z cebulą. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pokrojoną paprykę.
Krok 4
Zalej 0,75 litra bulionu i gotuj do czasu, gdy mięso zmięknie.
Krok 5
Z pozostałej części buliony i mąki zrób zawiesinę, a następnie zagęść nią zupę.
Krok 6
Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i kilkoma kroplami octu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej