
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
10 ziaren
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 litr
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżka
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój w drobną kostkę, a następnie zmiel.
Krok 2
Papryki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek zmiażdż.
Krok 3
Mięso podduś na oleju z cebulą. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pokrojoną paprykę.
Krok 4
Zalej 0,75 litra bulionu i gotuj do czasu, gdy mięso zmięknie.
Krok 5
Z pozostałej części buliony i mąki zrób zawiesinę, a następnie zagęść nią zupę.
Krok 6
Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i kilkoma kroplami octu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej