
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
10 ziaren
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 litr
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżka
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój w drobną kostkę, a następnie zmiel.
Krok 2
Papryki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek zmiażdż.
Krok 3
Mięso podduś na oleju z cebulą. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pokrojoną paprykę.
Krok 4
Zalej 0,75 litra bulionu i gotuj do czasu, gdy mięso zmięknie.
Krok 5
Z pozostałej części buliony i mąki zrób zawiesinę, a następnie zagęść nią zupę.
Krok 6
Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i kilkoma kroplami octu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















