Zupa gulaszowa kolorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa kolorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

10 ziaren

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 litr

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój w drobną kostkę, a następnie zmiel.

Krok 2

Papryki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek zmiażdż.

Krok 3

Mięso podduś na oleju z cebulą. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pokrojoną paprykę.

Krok 4

Zalej 0,75 litra bulionu i gotuj do czasu, gdy mięso zmięknie.

Krok 5

Z pozostałej części buliony i mąki zrób zawiesinę, a następnie zagęść nią zupę.

Krok 6

Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i kilkoma kroplami octu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa kolorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej