Zupa gulaszowa z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

837 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

422 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

826 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion z 2 kostek Knorr i 1 l wody. Wystudź.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 1

Krok 2

Wołowinę pokrój w drobną kostkę, a następnie zmiel.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 2

Krok 3

Papryki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek drobno posiekaj.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 3

Krok 4

Mięso podduś na oleju z cebulą i czosnkiem. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pokrojoną paprykę oraz pokrojone pomidorki cherry.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 4

Krok 5

Zalej 0,75 litra bulionu i gotuj do czasu, gdy mięso zmięknie.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 5

Krok 6

Pozostałą część bulionu wymieszaj z mąką i dodaj do zupy. Chwilę gotuj.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 6
5

Opinie o przepisie

  • Andrzej Masłowski

    Andrzej Masłowski , 17.10.2020

    Zupa gulaszowa bardzo dobra, ale niestety trzeba sparzyć i oddzielić skórkę z papryki, bo potem niestety pływa w zupie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lech Test

    Lech Test , 04.06.2018

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Kotarba

    Ela Kotarba , 14.12.2017

    Pyszności mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jurek Januszkiewicz

    Jurek Januszkiewicz , 04.10.2016

    To jest zupa gulaszowa ? Wygląda bardziej jak sałatka z pomidora :p

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Hanik

    Monika Hanik , 11.08.2016

    Pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa gulaszowa z papryką Zupa gulaszowa z papryką

Pyszna, aromatyczna i wyrazista zupa, która sprawdzi się zarówno jako składnik obiadu, jak i danie podawane solo. Zupa gulaszowa to propozycja dla każdego, kto lubi warzywne zupy z dodatkiem soczystego mięsa. Zdecyduj się na wariant z papryką – jest niezwykle prosty w przygotowaniu, wystarczy, że zasugerujesz się poniższymi wskazówkami. Na początek przyrządź mięsny bulion, a następnie pokrój wołowinę w drobną kostkę i dokładnie zmiel. Teraz czas na warzywa: papryki (wykorzystaj czerwoną, zieloną i żółtą) oraz cebulę pokrój w kostkę, natomiast czosnek drobno posiekaj. Dla urozmaicenia możesz wrzucić jeszcze pomidorki cherry, kukurydzę i fasolę z puszki. Mięso duś na oleju razem z pokrojoną wcześniej cebulą i czosnkiem. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz pozostałe warzywa. Dopraw wszystko świeżo zmielonym pieprzem, czosnkiem granulowanym i bazylią. Zalej mieszankę bulionem i gotuj do czasu, aż mięso zmięknie. Pozostały bulion wymieszaj z mąką i wlej do gotującej się zupy. Danie jest już gotowe! Najlepiej smakuje z chrupiącymi grzankami.