Zupa gulaszowa z papryką - wołowa: przepis | Przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

47

heart
846 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

429 osób wydrukowało

Pobierz pdf

843 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion z 2 kostek Knorr i 1 l wody. Wystudź.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 1

Krok 2

Wołowinę pokrój w drobną kostkę, a następnie zmiel.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 2

Krok 3

Papryki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek drobno posiekaj.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 3

Krok 4

Mięso podduś na oleju z cebulą i czosnkiem. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pokrojoną paprykę oraz pokrojone pomidorki cherry.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 4

Krok 5

Zalej 0,75 litra bulionu i gotuj do czasu, gdy mięso zmięknie.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 5

Krok 6

Pozostałą część bulionu wymieszaj z mąką i dodaj do zupy. Chwilę gotuj.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 6
5

Opinie o przepisie

  • Andrzej Masłowski

    Andrzej Masłowski , 17.10.2020

    Zupa gulaszowa bardzo dobra, ale niestety trzeba sparzyć i oddzielić skórkę z papryki, bo potem niestety pływa w zupie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lech Test

    Lech Test , 04.06.2018

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Kotarba

    Ela Kotarba , 14.12.2017

    Pyszności mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jurek Januszkiewicz

    Jurek Januszkiewicz , 04.10.2016

    To jest zupa gulaszowa ? Wygląda bardziej jak sałatka z pomidora :p

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Hanik

    Monika Hanik , 11.08.2016

    Pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa gulaszowa z papryką Zupa gulaszowa z papryką

Pyszna, aromatyczna i wyrazista zupa, która sprawdzi się zarówno jako składnik obiadu, jak i danie podawane solo. Zupa gulaszowa to propozycja dla każdego, kto lubi warzywne zupy z dodatkiem soczystego mięsa. Zdecyduj się na wariant z papryką – jest niezwykle prosty w przygotowaniu, wystarczy, że zasugerujesz się poniższymi wskazówkami. Na początek przyrządź mięsny bulion, a następnie pokrój wołowinę w drobną kostkę i dokładnie zmiel. Teraz czas na warzywa: papryki (wykorzystaj czerwoną, zieloną i żółtą) oraz cebulę pokrój w kostkę, natomiast czosnek drobno posiekaj. Dla urozmaicenia możesz wrzucić jeszcze pomidorki cherry, kukurydzę i fasolę z puszki. Mięso duś na oleju razem z pokrojoną wcześniej cebulą i czosnkiem. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz pozostałe warzywa. Dopraw wszystko świeżo zmielonym pieprzem, czosnkiem granulowanym i bazylią. Zalej mieszankę bulionem i gotuj do czasu, aż mięso zmięknie. Pozostały bulion wymieszaj z mąką i wlej do gotującej się zupy. Danie jest już gotowe! Najlepiej smakuje z chrupiącymi grzankami.