Zupa gulaszowa z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa gulaszowa z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

760 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

403 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

730 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion z 2 kostek Knorr i 1 l wody. Wystudź.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 1

Krok 2

Wołowinę pokrój w drobną kostkę, a następnie zmiel.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 2

Krok 3

Papryki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek drobno posiekaj.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 3

Krok 4

Mięso podduś na oleju z cebulą i czosnkiem. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pokrojoną paprykę oraz pokrojone pomidorki cherry.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 4

Krok 5

Zalej 0,75 litra bulionu i gotuj do czasu, gdy mięso zmięknie.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 5

Krok 6

Pozostałą część bulionu wymieszaj z mąką i dodaj do zupy. Chwilę gotuj.

Zupa gulaszowa z papryką  - Krok 6
4

Opinie o przepisie

  • Lech Test

    Lech Test , 04.06.2018

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Kotarba

    Ela Kotarba , 14.12.2017

    Pyszności mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jurek Januszkiewicz

    Jurek Januszkiewicz , 04.10.2016

    To jest zupa gulaszowa ? Wygląda bardziej jak sałatka z pomidora :p

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Hanik

    Monika Hanik , 11.08.2016

    Pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa gulaszowa z papryką Zupa gulaszowa z papryką

Pyszna, aromatyczna i wyrazista zupa, która sprawdzi się zarówno jako składnik obiadu, jak i danie podawane solo. Zupa gulaszowa to propozycja dla każdego, kto lubi warzywne zupy z dodatkiem soczystego mięsa. Zdecyduj się na wariant z papryką – jest niezwykle prosty w przygotowaniu, wystarczy, że zasugerujesz się poniższymi wskazówkami. Na początek przyrządź mięsny bulion, a następnie pokrój wołowinę w drobną kostkę i dokładnie zmiel. Teraz czas na warzywa: papryki (wykorzystaj czerwoną, zieloną i żółtą) oraz cebulę pokrój w kostkę, natomiast czosnek drobno posiekaj. Dla urozmaicenia możesz wrzucić jeszcze pomidorki cherry, kukurydzę i fasolę z puszki. Mięso duś na oleju razem z pokrojoną wcześniej cebulą i czosnkiem. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz pozostałe warzywa. Dopraw wszystko świeżo zmielonym pieprzem, czosnkiem granulowanym i bazylią. Zalej mieszankę bulionem i gotuj do czasu, aż mięso zmięknie. Pozostały bulion wymieszaj z mąką i wlej do gotującej się zupy. Danie jest już gotowe! Najlepiej smakuje z chrupiącymi grzankami.