PRZEPISY.PL

Z kuchni węgierskiej trafiła na nasze stoły wspaniała zupa gulaszowa. Mięso, warzywa, przecier pomidorowy i mieszanka przypraw dają w rezultacie jednogarnkowe danie obiadowe.

Zupa gulaszowa - autor: przepisy.pl

Zupa gulaszowa

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
1217
osób dodało do Mniamlisty
1217
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • koncentrat pomidorowy2 łyżki
  • marchew2 szt
  • ziemniaki500 g
  • woda700 ml
  • kminek1 szczypta
Zupa gulaszowa – krok 1

Krok 1

Cebulę posiekaj, a pozostałe warzywa pokrój w centymetrowej wielkości kostki.
Zupa gulaszowa – krok 2

Krok 2

Na oleju podsmaż słoninę, a gdy tłuszcz się wytopi, dodaj mięso. Smaż, aż sok z mięsa zupełnie odparuje.
Zupa gulaszowa – krok 3

Krok 3

Dodaj cebulę i smaż, aż cebula zacznie brązowieć. Wsyp zupę Knorr i podsmaż jeszcze chwilę. Dodaj koncentrat pomidorowy.
Zupa gulaszowa – krok 4

Krok 4

Całość zalej 1 litrem wody i doprowadź do wrzenia, po czym dodaj marchew i ziemniaki. Gotuj wszystko około 60 minut, aż mięso będzie miękkie. Zupę dopraw do smaku roztartym kminkiem, a w razie potrzeby dodaj szczyptę ostrej papryki.

Więcej przepisów z tym produktem

Węgierska zupa gulaszowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

655
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
93
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
253
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
144
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe