Ciabatta z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciabatta z awokado

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

199 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

50 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi rozbij lekko, a następnie natrzyj oliwą oraz przyprawą curry Knorr.

Krok 2

Teraz smaż mięso na lekko rozgrzanej patelni po 3 minuty z każdej strony, pod przykryciem. Po usmażeniu pokrój w cienkie plastry pod skosem.

Krok 3

Pomidory oraz cebulę pokrój w drobną kostkę. Dojrzałe, miękkie awokado obierz i rozetrzyj w miseczce na gładką masę, a następnie wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i dopraw do smaku.

Krok 4

Połówki pieczywa opiecz chwilę w piekarniku lub na suchej patelni, a następnie posmaruj awokado.

Krok 5

Kanapkę posyp pomidorkami oraz cebulą, połóż plastry kurczaka. Całość przykryj plastrami sera. Kanapki wstaw na 2 minuty do nagrzanego piekarnika. Po wyjęciu posyp kiełkami i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciabatta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciabatta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciabatta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciabatta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciabatta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciabatta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciabatta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciabatta z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciabatta z awokadoCiabatta z awokado

Głównym elementem tej przekąski jest awokado – wraz z ciabattą i piersią z kurczaka tworzy znakomite mini danie, godne polecenia na śniadanie lub kolację. Pamiętaj, że awokado, którego użyjesz, powinno być miękkie i dojrzałe. Przygotowania rozpocznij od wymieszania fixu z oliwą i wodą. Następnie lekko rozbij mięso i zanurz w marynacie – usmaż je w torebkach na rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu, a po usmażeniu pokrój pod skosem w cienkie paski. Pomidory i czerwoną cebulę podziel w drobną kostkę, natomiast awokado obierz i rozetrzyj na gładką masę – połącz je z majonezem, by powstała smaczna pasta. Na koniec opiecz połówki ciabatty w piekarniku i posmaruj pastą z awokado. Na tak przygotowaną kanapkę wyłóż pomidory, cebulę oraz kurczaka, przykrywając plastrami cheddara – aby były ciepłe i chrupiące, wstaw je jeszcze na chwilę do dobrze nagrzanego piekarnika. Bezpośrednio przed podaniem posyp przekąskę kiełkami sojowymi. Mamy nadzieję, że nasz przepis na ciabattę z awokado będzie dla Ciebie dobrą inspiracją.