
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
50 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi rozbij lekko, a następnie natrzyj oliwą oraz przyprawą curry Knorr.
Krok 2
Teraz smaż mięso na lekko rozgrzanej patelni po 3 minuty z każdej strony, pod przykryciem. Po usmażeniu pokrój w cienkie plastry pod skosem.
Krok 3
Pomidory oraz cebulę pokrój w drobną kostkę. Dojrzałe, miękkie awokado obierz i rozetrzyj w miseczce na gładką masę, a następnie wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i dopraw do smaku.
Krok 4
Połówki pieczywa opiecz chwilę w piekarniku lub na suchej patelni, a następnie posmaruj awokado.
Krok 5
Kanapkę posyp pomidorkami oraz cebulą, połóż plastry kurczaka. Całość przykryj plastrami sera. Kanapki wstaw na 2 minuty do nagrzanego piekarnika. Po wyjęciu posyp kiełkami i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ciabatta z awokado
Głównym elementem tej przekąski jest awokado – wraz z ciabattą i piersią z kurczaka tworzy znakomite mini danie, godne polecenia na śniadanie lub kolację. Pamiętaj, że awokado, którego użyjesz, powinno być miękkie i dojrzałe. Przygotowania rozpocznij od wymieszania fixu z oliwą i wodą. Następnie lekko rozbij mięso i zanurz w marynacie – usmaż je w torebkach na rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu, a po usmażeniu pokrój pod skosem w cienkie paski. Pomidory i czerwoną cebulę podziel w drobną kostkę, natomiast awokado obierz i rozetrzyj na gładką masę – połącz je z majonezem, by powstała smaczna pasta. Na koniec opiecz połówki ciabatty w piekarniku i posmaruj pastą z awokado. Na tak przygotowaną kanapkę wyłóż pomidory, cebulę oraz kurczaka, przykrywając plastrami cheddara – aby były ciepłe i chrupiące, wstaw je jeszcze na chwilę do dobrze nagrzanego piekarnika. Bezpośrednio przed podaniem posyp przekąskę kiełkami sojowymi. Mamy nadzieję, że nasz przepis na ciabattę z awokado będzie dla Ciebie dobrą inspiracją.


































