Ciabatta z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciabatta z awokado

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
200 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

50 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi rozbij lekko, a następnie natrzyj oliwą oraz przyprawą curry Knorr.

Krok 2

Teraz smaż mięso na lekko rozgrzanej patelni po 3 minuty z każdej strony, pod przykryciem. Po usmażeniu pokrój w cienkie plastry pod skosem.

Krok 3

Pomidory oraz cebulę pokrój w drobną kostkę. Dojrzałe, miękkie awokado obierz i rozetrzyj w miseczce na gładką masę, a następnie wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i dopraw do smaku.

Krok 4

Połówki pieczywa opiecz chwilę w piekarniku lub na suchej patelni, a następnie posmaruj awokado.

Krok 5

Kanapkę posyp pomidorkami oraz cebulą, połóż plastry kurczaka. Całość przykryj plastrami sera. Kanapki wstaw na 2 minuty do nagrzanego piekarnika. Po wyjęciu posyp kiełkami i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciabatta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciabatta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciabatta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciabatta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciabatta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciabatta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciabatta z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciabatta z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciabatta z awokadoCiabatta z awokado

Głównym elementem tej przekąski jest awokado – wraz z ciabattą i piersią z kurczaka tworzy znakomite mini danie, godne polecenia na śniadanie lub kolację. Pamiętaj, że awokado, którego użyjesz, powinno być miękkie i dojrzałe. Przygotowania rozpocznij od wymieszania fixu z oliwą i wodą. Następnie lekko rozbij mięso i zanurz w marynacie – usmaż je w torebkach na rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu, a po usmażeniu pokrój pod skosem w cienkie paski. Pomidory i czerwoną cebulę podziel w drobną kostkę, natomiast awokado obierz i rozetrzyj na gładką masę – połącz je z majonezem, by powstała smaczna pasta. Na koniec opiecz połówki ciabatty w piekarniku i posmaruj pastą z awokado. Na tak przygotowaną kanapkę wyłóż pomidory, cebulę oraz kurczaka, przykrywając plastrami cheddara – aby były ciepłe i chrupiące, wstaw je jeszcze na chwilę do dobrze nagrzanego piekarnika. Bezpośrednio przed podaniem posyp przekąskę kiełkami sojowymi. Mamy nadzieję, że nasz przepis na ciabattę z awokado będzie dla Ciebie dobrą inspiracją.