
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
2 łyżki
20 gramów
marynata:
50 mililitrów
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sezam na marynatę podpraż na patelni i rozetrzyj.
Krok 2
Wymieszaj w misce składniki marynaty. Dodaj przyprawę Knorr.
Krok 3
Dodaj 3 nitki drobno pokrojonego szczypiorku. Piersi z kurczaka pokrój w cienkie plastry i włóż do marynaty na godzinę. Pokrój w paski marchewkę i ogórka.
Krok 4
Na długie patyczki powbijaj mięso. Część obtocz w papryce, część w sezamie, a część pozostaw bez przypraw.
Krok 5
Na rozgrzanym oleju smaż kawałki kurczaka przez około 2 minuty z każdej strony.
Krok 6
Na liściu sałaty ułóż kawałek ogórka, pasek marchewki, szczypiorek oraz patyk z kurczakiem.
Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej