Piersi drobiowe w marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Piersi drobiowe w marynacie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

491 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

368 osób wydrukowało

Pobierz pdf

748 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

20 gramów

marynata:

50 mililitrów

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sezam na marynatę podpraż na patelni i rozetrzyj.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj w misce składniki marynaty. Dodaj przyprawę Knorr.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 2

Krok 3

Dodaj 3 nitki drobno pokrojonego szczypiorku. Piersi z kurczaka pokrój w cienkie plastry i włóż do marynaty na godzinę. Pokrój w paski marchewkę i ogórka.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 3

Krok 4

Na długie patyczki powbijaj mięso. Część obtocz w papryce, część w sezamie, a część pozostaw bez przypraw.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 4

Krok 5

Na rozgrzanym oleju smaż kawałki kurczaka przez około 2 minuty z każdej strony.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 5

Krok 6

Na liściu sałaty ułóż kawałek ogórka, pasek marchewki, szczypiorek oraz patyk z kurczakiem.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej