Piersi drobiowe w marynacie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

488 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

363 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

737 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

20 gramów

marynata:

50 mililitrów

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sezam na marynatę podpraż na patelni i rozetrzyj.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj w misce składniki marynaty. Dodaj przyprawę Knorr.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 2

Krok 3

Dodaj 3 nitki drobno pokrojonego szczypiorku. Piersi z kurczaka pokrój w cienkie plastry i włóż do marynaty na godzinę. Pokrój w paski marchewkę i ogórka.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 3

Krok 4

Na długie patyczki powbijaj mięso. Część obtocz w papryce, część w sezamie, a część pozostaw bez przypraw.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 4

Krok 5

Na rozgrzanym oleju smaż kawałki kurczaka przez około 2 minuty z każdej strony.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 5

Krok 6

Na liściu sałaty ułóż kawałek ogórka, pasek marchewki, szczypiorek oraz patyk z kurczakiem.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej