
Składniki
marynata:
3 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
20 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
3 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
50 mililitrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sezam na marynatę podpraż na patelni i rozetrzyj.

Krok 2
Wymieszaj w misce składniki marynaty. Dodaj przyprawę Knorr.

Krok 3
Dodaj 3 nitki drobno pokrojonego szczypiorku. Piersi z kurczaka pokrój w cienkie plastry i włóż do marynaty na godzinę. Pokrój w paski marchewkę i ogórka.

Krok 4
Na długie patyczki powbijaj mięso. Część obtocz w papryce, część w sezamie, a część pozostaw bez przypraw.

Krok 5
Na rozgrzanym oleju smaż kawałki kurczaka przez około 2 minuty z każdej strony.

Krok 6
Na liściu sałaty ułóż kawałek ogórka, pasek marchewki, szczypiorek oraz patyk z kurczakiem.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej