Piersi drobiowe w marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi drobiowe w marynacie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

heart
587 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

454 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

898 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

marynata:

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

20 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

50 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sezam na marynatę podpraż na patelni i rozetrzyj.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj w misce składniki marynaty. Dodaj przyprawę Knorr.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 2

Krok 3

Dodaj 3 nitki drobno pokrojonego szczypiorku. Piersi z kurczaka pokrój w cienkie plastry i włóż do marynaty na godzinę. Pokrój w paski marchewkę i ogórka.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 3

Krok 4

Na długie patyczki powbijaj mięso. Część obtocz w papryce, część w sezamie, a część pozostaw bez przypraw.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 4

Krok 5

Na rozgrzanym oleju smaż kawałki kurczaka przez około 2 minuty z każdej strony.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 5

Krok 6

Na liściu sałaty ułóż kawałek ogórka, pasek marchewki, szczypiorek oraz patyk z kurczakiem.

Piersi drobiowe w marynacie - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi drobiowe w marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Piersi drobiowe w marynaciePiersi drobiowe w marynacie

Sezam na marynatę podpraż na patelni i rozetrzyj.