Sezamowy kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

180 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

179 osób wydrukowało

Pobierz pdf

304 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 łyżek

5 łyżek

1 łyżeczka

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w paseczki. Przypraw sosem sojowym, a następnie wymieszaj. Odstaw na pół godziny, a potem odsącz nadmiar płynu.

Sezamowy kurczak - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej w woku łyżkę oleju i smaż przez chwilkę posiekany czosnek, skórki i imbir, po czym dodaj połowę mięsa.

Sezamowy kurczak - Krok 2

Krok 3

Kiedy mięso stanie się rumiane przesuń je na boki patelni, a na środek włóż resztę mięsa i smaż je tak samo.

Sezamowy kurczak - Krok 3

Krok 4

Mieszaj potrawę dopóki sos nie zgęstnieje. Przełóż wszystko na talerz, a następnie skrop olejem sezamowym i posyp ziarnami sezamu. Serwuj samodzielnie lub z ryżem.

Sezamowy kurczak - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj Fix Knorr ze szklanką wody i sokiem z cytrusów. Wlej do potrawy.

Sezamowy kurczak - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej