
Składniki
500 gramów
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 łyżeczka
5 łyżek
5 łyżek
1 łyżeczka
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w paseczki. Przypraw sosem sojowym, a następnie wymieszaj. Odstaw na pół godziny, a potem odsącz nadmiar płynu.

Krok 2
Rozgrzej w woku łyżkę oleju i smaż przez chwilkę posiekany czosnek, skórki i imbir, po czym dodaj połowę mięsa.

Krok 3
Kiedy mięso stanie się rumiane przesuń je na boki patelni, a na środek włóż resztę mięsa i smaż je tak samo.

Krok 4
Wymieszaj Fix Knorr ze szklanką wody i sokiem z cytrusów. Wlej do potrawy.

Krok 5
Mieszaj potrawę dopóki sos nie zgęstnieje. Przełóż wszystko na talerz, a następnie skrop olejem sezamowym i posyp ziarnami sezamu. Serwuj samodzielnie lub z ryżem.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej