
Składniki
500 gramów
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 łyżeczka
5 łyżek
5 łyżek
1 łyżeczka
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w paseczki. Przypraw sosem sojowym, a następnie wymieszaj. Odstaw na pół godziny, a potem odsącz nadmiar płynu.

Krok 2
Rozgrzej w woku łyżkę oleju i smaż przez chwilkę posiekany czosnek, skórki i imbir, po czym dodaj połowę mięsa.

Krok 3
Kiedy mięso stanie się rumiane przesuń je na boki patelni, a na środek włóż resztę mięsa i smaż je tak samo.

Krok 4
Wymieszaj Fix Knorr ze szklanką wody i sokiem z cytrusów. Wlej do potrawy.

Krok 5
Mieszaj potrawę dopóki sos nie zgęstnieje. Przełóż wszystko na talerz, a następnie skrop olejem sezamowym i posyp ziarnami sezamu. Serwuj samodzielnie lub z ryżem.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej