Sezamowy kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sezamowy kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

197 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

180 osób wydrukowało

Pobierz pdf

313 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

5 łyżek

5 łyżek

1 łyżeczka

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w paseczki. Przypraw sosem sojowym, a następnie wymieszaj. Odstaw na pół godziny, a potem odsącz nadmiar płynu.

Sezamowy kurczak - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej w woku łyżkę oleju i smaż przez chwilkę posiekany czosnek, skórki i imbir, po czym dodaj połowę mięsa.

Sezamowy kurczak - Krok 2

Krok 3

Kiedy mięso stanie się rumiane przesuń je na boki patelni, a na środek włóż resztę mięsa i smaż je tak samo.

Sezamowy kurczak - Krok 3

Krok 4

Mieszaj potrawę dopóki sos nie zgęstnieje. Przełóż wszystko na talerz, a następnie skrop olejem sezamowym i posyp ziarnami sezamu. Serwuj samodzielnie lub z ryżem.

Sezamowy kurczak - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj Fix Knorr ze szklanką wody i sokiem z cytrusów. Wlej do potrawy.

Sezamowy kurczak - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej