
Składniki
500 gramów
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 łyżeczka
5 łyżek
5 łyżek
1 łyżeczka
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w paseczki. Przypraw sosem sojowym, a następnie wymieszaj. Odstaw na pół godziny, a potem odsącz nadmiar płynu.

Krok 2
Rozgrzej w woku łyżkę oleju i smaż przez chwilkę posiekany czosnek, skórki i imbir, po czym dodaj połowę mięsa.

Krok 3
Kiedy mięso stanie się rumiane przesuń je na boki patelni, a na środek włóż resztę mięsa i smaż je tak samo.

Krok 4
Wymieszaj Fix Knorr ze szklanką wody i sokiem z cytrusów. Wlej do potrawy.

Krok 5
Mieszaj potrawę dopóki sos nie zgęstnieje. Przełóż wszystko na talerz, a następnie skrop olejem sezamowym i posyp ziarnami sezamu. Serwuj samodzielnie lub z ryżem.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej