Przepisy na Skórka pomarańczy | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Skórka pomarańczy

9 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Skórka pomarańczySkórka pomarańczy

Skórka z pomarańczy, aromatyczna zdobiąca świąteczne wypieki, stanowi nie tylko dodatek do ciast, ale jest ozdobą sama w sobie. Trudno wyobrazić sobie bez niej jakiekolwiek przygotowania do świątecznych uroczystości. I choć prawie każdy uwielbia smak pomarańczy, to mało kto zdaje sobie sprawę, jak można wykorzystać skórkę, która ją otacza. Zamiast wyrzucać do kosza wystarczy sparzyć ją we wrzątku, a później gotować na małym ogniu. Voilà! Gotowe! W kuchni nic nie może się zmarnować! Oto przepisy z wykorzystaniem skórki z pomarańczy

Dla kogo?

Dla wszystkich miłośników cytrusów. Słodziutka i miękka skórka z pomarańczy to coś, czemu nie da się oprzeć.

Na jaką okazję?

Przygotowujesz się do świąt? Jesteś na etapie wymyślania wypieków, a może właśnie pieczesz swoje ulubione, świąteczne ciasta? Skórka z pomarańczy sprawdzi się idealnie jako dekoracja oraz doda wypiekom trochę słodyczy.

Czy wiesz, że?

Kandyzowana skórka z pomarańczy zdecydowanie lepiej smakuje w wersji homemade. Do jej przygotowania najlepiej sprawdzi się skórka oczyszczona dokładnie z białej, znajdującej się w środku owocu części. Należy pamiętać o tym, aby skórkę z pomarańczy, odpowiednio zasypaną cukrem i usmażoną, umieścić w szczelnym słoiku. Tak zamkniętą można przechowywać w lodówce lub zamrażalce i sięgnąć po nią w czasie ważnych okazji. Na ciasto ze skórką z pomarańczy zawsze znajdzie się okazja, prawda?

Dla urozmaicenia:

Skórkę z pomarańczy możesz wykorzystać również do dania w nieco bardziej wytrawnej odsłonie. O czym mowa? Zainspiruj się kuchnią staropolską i połącz ulubioną pieczeń ze słodkim smakiem owoców. Niesamowite doznania smakowe gwarantowane!