Polewa lukrowa do pączków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewa lukrowa do pączków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

184 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier rozpuszczamy w 50 mililitrach wody podgrzewając go na ogniu (opcjonalnie ilość wody można zwiększyć).

Polewa lukrowa do pączków - Krok 1

Krok 2

W gorący lukier wkładamy na chwilę gorące pączki.

Polewa lukrowa do pączków - Krok 2

Krok 3

Po wyjęciu pozwalamy, aby jego nadmiar ściekł, a wierzch pączka posypujemy kawałkami kandyzowanej pomarańczy.

Polewa lukrowa do pączków - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Elisabeth Dumoulin

    Elisabeth Dumoulin , 21.02.2017

    Przepraszam ale to jest niedokonczony przepis. Trzeba gotowac "do piórka" nastepnie dodac sok z cytryny albo ocet i ucierac drewnianą lyżka do białości.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej