
Składniki
1 opakowanie
200 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukier rozpuszczamy w 50 mililitrach wody podgrzewając go na ogniu (opcjonalnie ilość wody można zwiększyć).

Krok 2
W gorący lukier wkładamy na chwilę gorące pączki.

Krok 3
Po wyjęciu pozwalamy, aby jego nadmiar ściekł, a wierzch pączka posypujemy kawałkami kandyzowanej pomarańczy.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej