
Składniki
1 opakowanie
200 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukier rozpuszczamy w 50 mililitrach wody podgrzewając go na ogniu (opcjonalnie ilość wody można zwiększyć).

Krok 2
W gorący lukier wkładamy na chwilę gorące pączki.

Krok 3
Po wyjęciu pozwalamy, aby jego nadmiar ściekł, a wierzch pączka posypujemy kawałkami kandyzowanej pomarańczy.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej