Polewa lukrowa do pączków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

102 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

179 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier rozpuszczamy w 50 mililitrach wody podgrzewając go na ogniu (opcjonalnie ilość wody można zwiększyć).

Polewa lukrowa do pączków - Krok 1

Krok 2

W gorący lukier wkładamy na chwilę gorące pączki.

Polewa lukrowa do pączków - Krok 2

Krok 3

Po wyjęciu pozwalamy, aby jego nadmiar ściekł, a wierzch pączka posypujemy kawałkami kandyzowanej pomarańczy.

Polewa lukrowa do pączków - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Elisabeth Dumoulin

    Elisabeth Dumoulin , 21.02.2017

    Przepraszam ale to jest niedokonczony przepis. Trzeba gotowac "do piórka" nastepnie dodac sok z cytryny albo ocet i ucierac drewnianą lyżka do białości.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewa lukrowa do pączków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej