
Składniki
1 opakowanie
200 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukier rozpuszczamy w 50 mililitrach wody podgrzewając go na ogniu (opcjonalnie ilość wody można zwiększyć).

Krok 2
W gorący lukier wkładamy na chwilę gorące pączki.

Krok 3
Po wyjęciu pozwalamy, aby jego nadmiar ściekł, a wierzch pączka posypujemy kawałkami kandyzowanej pomarańczy.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej