
Składniki
1.5 szklanki
1 sztuka
4 sztuki
1.5 szklanki
null
2 łyżeczki
4 łyżeczki
0.5 litra
1 opakowanie
3 łyżki
1 opakowanie
2 opakowania
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę roztop, wsyp cukry oraz kakao. Wlej 5 łyżek wody, wymieszaj i wystudź.
Krok 2
Wbij 4 żółtka, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.
Krok 3
Białka ubij, pianę wymieszaj z ciastem.
Krok 4
Wlej do natłuszczonej formy o wymiarach 26x33 cm. Piecz 25 minut w temperaturze 160 stopni. Kiedy wystygnie, przekrój na 2 placki.
Krok 5
Landrynki rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody. Wystudź. Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody, wystudź.
Krok 6
Kremówkę ubij, dolej syrop z landrynek i żelatynę.
Krok 7
Na 1 połowie placka wyłóż połowę masy, delicje jedna obok drugiej, czekoladą do spodu, następnie druga połowa masy i 2 połowa placka. Polej polewą czekoladową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej