Ciasto o smaku miętowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto o smaku miętowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

1.5 szklanki

null

2 łyżeczki

4 łyżeczki

0.5 litra

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

2 opakowania

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę roztop, wsyp cukry oraz kakao. Wlej 5 łyżek wody, wymieszaj i wystudź.

Krok 2

Wbij 4 żółtka, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.

Krok 3

Białka ubij, pianę wymieszaj z ciastem.

Krok 4

Wlej do natłuszczonej formy o wymiarach 26x33 cm. Piecz 25 minut w temperaturze 160 stopni. Kiedy wystygnie, przekrój na 2 placki.

Krok 5

Landrynki rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody. Wystudź. Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody, wystudź.

Krok 6

Kremówkę ubij, dolej syrop z landrynek i żelatynę.

Krok 7

Na 1 połowie placka wyłóż połowę masy, delicje jedna obok drugiej, czekoladą do spodu, następnie druga połowa masy i 2 połowa placka. Polej polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto o smaku miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto o smaku miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto o smaku miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto o smaku miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto o smaku miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto o smaku miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto o smaku miętowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto o smaku miętowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej