
Składniki
1.5 szklanki
1 sztuka
4 sztuki
1.5 szklanki
null
2 łyżeczki
4 łyżeczki
0.5 litra
1 opakowanie
3 łyżki
1 opakowanie
2 opakowania
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę roztop, wsyp cukry oraz kakao. Wlej 5 łyżek wody, wymieszaj i wystudź.
Krok 2
Wbij 4 żółtka, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.
Krok 3
Białka ubij, pianę wymieszaj z ciastem.
Krok 4
Wlej do natłuszczonej formy o wymiarach 26x33 cm. Piecz 25 minut w temperaturze 160 stopni. Kiedy wystygnie, przekrój na 2 placki.
Krok 5
Landrynki rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody. Wystudź. Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody, wystudź.
Krok 6
Kremówkę ubij, dolej syrop z landrynek i żelatynę.
Krok 7
Na 1 połowie placka wyłóż połowę masy, delicje jedna obok drugiej, czekoladą do spodu, następnie druga połowa masy i 2 połowa placka. Polej polewą czekoladową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej