
Składniki
1 gram
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wiele ludzi twierdzi, ze banany są najpyszniejszym owocem na świecie. Rzeczywiście trzeba przyznać, że mało jest osób, które nie lubią tego owocu, hodowanego zwykle w ciepłych krajach i stale eksportowanego także do naszego państwa. Na początku dodajemy banana. Rozdrabniamy go widelce, a po kolejnym wrzucaniu do półmiska reszty składników krótko roztrzepujemy widelcem do powstawania gładkiej masy. Wlewamy sok z cytryny, wsypujemy do tego cukier, a na samym końcu jogurt. Taką mieszankę wstawiamy do lodówki. Po dziesięciu minutach nasz jogurcik jest gotowy do spożycia. Najlepiej smakuje chłodny, dlatego też zalecam jego przechowywanie w lodówce. Jest naprawdę wyśmienity! Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej