
Składniki
1 gram
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wiele ludzi twierdzi, ze banany są najpyszniejszym owocem na świecie. Rzeczywiście trzeba przyznać, że mało jest osób, które nie lubią tego owocu, hodowanego zwykle w ciepłych krajach i stale eksportowanego także do naszego państwa. Na początku dodajemy banana. Rozdrabniamy go widelce, a po kolejnym wrzucaniu do półmiska reszty składników krótko roztrzepujemy widelcem do powstawania gładkiej masy. Wlewamy sok z cytryny, wsypujemy do tego cukier, a na samym końcu jogurt. Taką mieszankę wstawiamy do lodówki. Po dziesięciu minutach nasz jogurcik jest gotowy do spożycia. Najlepiej smakuje chłodny, dlatego też zalecam jego przechowywanie w lodówce. Jest naprawdę wyśmienity! Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej