Bananowy jogurt przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowy jogurt

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiele ludzi twierdzi, ze banany są najpyszniejszym owocem na świecie. Rzeczywiście trzeba przyznać, że mało jest osób, które nie lubią tego owocu, hodowanego zwykle w ciepłych krajach i stale eksportowanego także do naszego państwa. Na początku dodajemy banana. Rozdrabniamy go widelce, a po kolejnym wrzucaniu do półmiska reszty składników krótko roztrzepujemy widelcem do powstawania gładkiej masy. Wlewamy sok z cytryny, wsypujemy do tego cukier, a na samym końcu jogurt. Taką mieszankę wstawiamy do lodówki. Po dziesięciu minutach nasz jogurcik jest gotowy do spożycia. Najlepiej smakuje chłodny, dlatego też zalecam jego przechowywanie w lodówce. Jest naprawdę wyśmienity! Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowy jogurt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowy jogurt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowy jogurt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowy jogurt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowy jogurt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowy jogurt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowy jogurt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowy jogurt - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gołąbki - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej