
Składniki
1 gram
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wiele ludzi twierdzi, ze banany są najpyszniejszym owocem na świecie. Rzeczywiście trzeba przyznać, że mało jest osób, które nie lubią tego owocu, hodowanego zwykle w ciepłych krajach i stale eksportowanego także do naszego państwa. Na początku dodajemy banana. Rozdrabniamy go widelce, a po kolejnym wrzucaniu do półmiska reszty składników krótko roztrzepujemy widelcem do powstawania gładkiej masy. Wlewamy sok z cytryny, wsypujemy do tego cukier, a na samym końcu jogurt. Taką mieszankę wstawiamy do lodówki. Po dziesięciu minutach nasz jogurcik jest gotowy do spożycia. Najlepiej smakuje chłodny, dlatego też zalecam jego przechowywanie w lodówce. Jest naprawdę wyśmienity! Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

























