
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto karpatkowe i krem wykonać zgodnie z opisem na opakowaniu, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wycisnąć szprycą małe porcje ciasta, piec 25-30 minut w 200°C, ciastka przeciąć nożem na dwie części, górną przekroić wzdłuż (skrzydełka), z reszty ciasta uformować szyjki i ogonki, piec około 10-15 minut, krem wycisnąć szprycką na wszystkie ciastka, umocować w kremie główki i ogonki, skrzydełka oprószyć cukrem pudrem i umieścić po bokach ciastek, oczy zrobić z polewy.
Krok 2
Ptysiowe łabędzie są bardzo słodkim deserem i idealne są dla naszych dzieci. Na pewno będą idealnie komponować się na niedzielnym podwieczorku, lub przy okazji przyjazdu gości. Taki podwieczorek na pewno wprawi nas w dobry nastrój.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej