
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto karpatkowe i krem wykonać zgodnie z opisem na opakowaniu, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wycisnąć szprycą małe porcje ciasta, piec 25-30 minut w 200°C, ciastka przeciąć nożem na dwie części, górną przekroić wzdłuż (skrzydełka), z reszty ciasta uformować szyjki i ogonki, piec około 10-15 minut, krem wycisnąć szprycką na wszystkie ciastka, umocować w kremie główki i ogonki, skrzydełka oprószyć cukrem pudrem i umieścić po bokach ciastek, oczy zrobić z polewy.
Krok 2
Ptysiowe łabędzie są bardzo słodkim deserem i idealne są dla naszych dzieci. Na pewno będą idealnie komponować się na niedzielnym podwieczorku, lub przy okazji przyjazdu gości. Taki podwieczorek na pewno wprawi nas w dobry nastrój.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

























