Ptysiowe łabędzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ptysiowe łabędzie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto karpatkowe i krem wykonać zgodnie z opisem na opakowaniu, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wycisnąć szprycą małe porcje ciasta, piec 25-30 minut w 200°C, ciastka przeciąć nożem na dwie części, górną przekroić wzdłuż (skrzydełka), z reszty ciasta uformować szyjki i ogonki, piec około 10-15 minut, krem wycisnąć szprycką na wszystkie ciastka, umocować w kremie główki i ogonki, skrzydełka oprószyć cukrem pudrem i umieścić po bokach ciastek, oczy zrobić z polewy.

Krok 2

Ptysiowe łabędzie są bardzo słodkim deserem i idealne są dla naszych dzieci. Na pewno będą idealnie komponować się na niedzielnym podwieczorku, lub przy okazji przyjazdu gości. Taki podwieczorek na pewno wprawi nas w dobry nastrój.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej