Ptysiowe łabędzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ptysiowe łabędzie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto karpatkowe i krem wykonać zgodnie z opisem na opakowaniu, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wycisnąć szprycą małe porcje ciasta, piec 25-30 minut w 200°C, ciastka przeciąć nożem na dwie części, górną przekroić wzdłuż (skrzydełka), z reszty ciasta uformować szyjki i ogonki, piec około 10-15 minut, krem wycisnąć szprycką na wszystkie ciastka, umocować w kremie główki i ogonki, skrzydełka oprószyć cukrem pudrem i umieścić po bokach ciastek, oczy zrobić z polewy.

Krok 2

Ptysiowe łabędzie są bardzo słodkim deserem i idealne są dla naszych dzieci. Na pewno będą idealnie komponować się na niedzielnym podwieczorku, lub przy okazji przyjazdu gości. Taki podwieczorek na pewno wprawi nas w dobry nastrój.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ptysiowe łabędzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej