
Składniki
175 mililitrów
100 mililitrów
1.5 łyżki
150 gramów
1.5 łyżki
1 opakowanie
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz brzoskwinie ze skórki, a następnie pokrój w kostkę i delikatnie zmiksuj.
Krok 2
Dodaj soki i pomieszaj według uznania. Rozpuść i wymieszaj żelatynę według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Mocno mieszając, dodaj do pure brzoskwiniowego. Odstaw w chłodne miejsce na 45 minut, aż mieszanka zacznie gęstnieć.
Krok 4
Ubij śmietanę na sztywną pianę. Dodaj wraz z jogurtem do pure brzoskwiniowego. Jeszcze raz odstaw w chłodne miejsce, aż skrzepnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























