Krem brzoskwiniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem brzoskwiniowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

175 mililitrów

100 mililitrów

1.5 łyżki

150 gramów

1.5 łyżki

1 opakowanie

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz brzoskwinie ze skórki, a następnie pokrój w kostkę i delikatnie zmiksuj.

Krok 2

Dodaj soki i pomieszaj według uznania. Rozpuść i wymieszaj żelatynę według przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Mocno mieszając, dodaj do pure brzoskwiniowego. Odstaw w chłodne miejsce na 45 minut, aż mieszanka zacznie gęstnieć.

Krok 4

Ubij śmietanę na sztywną pianę. Dodaj wraz z jogurtem do pure brzoskwiniowego. Jeszcze raz odstaw w chłodne miejsce, aż skrzepnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej