Krem brzoskwiniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem brzoskwiniowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

175 mililitrów

100 mililitrów

1.5 łyżki

150 gramów

1.5 łyżki

1 opakowanie

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz brzoskwinie ze skórki, a następnie pokrój w kostkę i delikatnie zmiksuj.

Krok 2

Dodaj soki i pomieszaj według uznania. Rozpuść i wymieszaj żelatynę według przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Mocno mieszając, dodaj do pure brzoskwiniowego. Odstaw w chłodne miejsce na 45 minut, aż mieszanka zacznie gęstnieć.

Krok 4

Ubij śmietanę na sztywną pianę. Dodaj wraz z jogurtem do pure brzoskwiniowego. Jeszcze raz odstaw w chłodne miejsce, aż skrzepnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej