
Składniki
175 mililitrów
100 mililitrów
1.5 łyżki
150 gramów
1.5 łyżki
1 opakowanie
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz brzoskwinie ze skórki, a następnie pokrój w kostkę i delikatnie zmiksuj.
Krok 2
Dodaj soki i pomieszaj według uznania. Rozpuść i wymieszaj żelatynę według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Mocno mieszając, dodaj do pure brzoskwiniowego. Odstaw w chłodne miejsce na 45 minut, aż mieszanka zacznie gęstnieć.
Krok 4
Ubij śmietanę na sztywną pianę. Dodaj wraz z jogurtem do pure brzoskwiniowego. Jeszcze raz odstaw w chłodne miejsce, aż skrzepnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej