
Składniki
175 mililitrów
100 mililitrów
1.5 łyżki
150 gramów
1.5 łyżki
1 opakowanie
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz brzoskwinie ze skórki, a następnie pokrój w kostkę i delikatnie zmiksuj.
Krok 2
Dodaj soki i pomieszaj według uznania. Rozpuść i wymieszaj żelatynę według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Mocno mieszając, dodaj do pure brzoskwiniowego. Odstaw w chłodne miejsce na 45 minut, aż mieszanka zacznie gęstnieć.
Krok 4
Ubij śmietanę na sztywną pianę. Dodaj wraz z jogurtem do pure brzoskwiniowego. Jeszcze raz odstaw w chłodne miejsce, aż skrzepnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























