Krem brzoskwiniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem brzoskwiniowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

175 mililitrów

100 mililitrów

1.5 łyżki

150 gramów

1.5 łyżki

1 opakowanie

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz brzoskwinie ze skórki, a następnie pokrój w kostkę i delikatnie zmiksuj.

Krok 2

Dodaj soki i pomieszaj według uznania. Rozpuść i wymieszaj żelatynę według przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Mocno mieszając, dodaj do pure brzoskwiniowego. Odstaw w chłodne miejsce na 45 minut, aż mieszanka zacznie gęstnieć.

Krok 4

Ubij śmietanę na sztywną pianę. Dodaj wraz z jogurtem do pure brzoskwiniowego. Jeszcze raz odstaw w chłodne miejsce, aż skrzepnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej