Letnie muffiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnie muffiny

Autor: Monulasklep

ratingratingratingratingrating

2

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

2.5 szklanki

100 gramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki suche: mąka, cukier, proszek do pieczenia mieszamy w misce. Składniki "mokre" w drugiej misce: jajka, mleko i roztopione masło. Suche łączymy z moktymi mi dokładnie mieszamy (miksujemy).

Krok 2

Gotową masę nakładamy do foremek (3/4 wysokości). Do każdej foremki dorzucamy nasze ulubione składniki: rabarbar, kawałki gorzkiej czekolady, orzechy lub owoce sezonowe. Pieczemy w 200 stopniach C ok. 20-25 min.

Krok 3

Przepis podstawa jest od naszej (Klientki pozdrawiami) - lubię go;))) Nasza modyfikacja: mąką mieszamy 1,5 szkl. pszennej i 1 szkl. kukurydzianej. Ulubione składniki) dodaję bezpośrednio do foremki: nakłądam 1/2 foremki ciasta, dorzucam niespodziankę (rabarbar, czekoladę lub kawałki orzechów) i zalewam łyżka ciasta.

Krok 4

Nasze muffinki podajemy z bitą śmietaną i świeżymi borówkami. Smakuja bosko;))

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnie muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnie muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnie muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnie muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnie muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnie muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnie muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnie muffiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej