Letnie muffiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnie muffiny

Autor: Monulasklep

ratingratingratingratingrating

2

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

2.5 szklanki

100 gramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki suche: mąka, cukier, proszek do pieczenia mieszamy w misce. Składniki "mokre" w drugiej misce: jajka, mleko i roztopione masło. Suche łączymy z moktymi mi dokładnie mieszamy (miksujemy).

Krok 2

Gotową masę nakładamy do foremek (3/4 wysokości). Do każdej foremki dorzucamy nasze ulubione składniki: rabarbar, kawałki gorzkiej czekolady, orzechy lub owoce sezonowe. Pieczemy w 200 stopniach C ok. 20-25 min.

Krok 3

Przepis podstawa jest od naszej (Klientki pozdrawiami) - lubię go;))) Nasza modyfikacja: mąką mieszamy 1,5 szkl. pszennej i 1 szkl. kukurydzianej. Ulubione składniki) dodaję bezpośrednio do foremki: nakłądam 1/2 foremki ciasta, dorzucam niespodziankę (rabarbar, czekoladę lub kawałki orzechów) i zalewam łyżka ciasta.

Krok 4

Nasze muffinki podajemy z bitą śmietaną i świeżymi borówkami. Smakuja bosko;))

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnie muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnie muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnie muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnie muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnie muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnie muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnie muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnie muffiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej