Składniki
2.5 szklanki
1 szklanka
2 sztuki
1 szklanka
2 łyżeczki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki suche: mąka, cukier, proszek do pieczenia mieszamy w misce. Składniki "mokre" w drugiej misce: jajka, mleko i roztopione masło. Suche łączymy z moktymi mi dokładnie mieszamy (miksujemy).
Krok 2
Gotową masę nakładamy do foremek (3/4 wysokości). Do każdej foremki dorzucamy nasze ulubione składniki: rabarbar, kawałki gorzkiej czekolady, orzechy lub owoce sezonowe. Pieczemy w 200 stopniach C ok. 20-25 min.
Krok 3
Przepis podstawa jest od naszej (Klientki pozdrawiami) - lubię go;))) Nasza modyfikacja: mąką mieszamy 1,5 szkl. pszennej i 1 szkl. kukurydzianej. Ulubione składniki) dodaję bezpośrednio do foremki: nakłądam 1/2 foremki ciasta, dorzucam niespodziankę (rabarbar, czekoladę lub kawałki orzechów) i zalewam łyżka ciasta.
Krok 4
Nasze muffinki podajemy z bitą śmietaną i świeżymi borówkami. Smakuja bosko;))
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej