Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

1 kilogram

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiecz ptysie, a po przestudzenia przekrój.

Krok 2

Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sito.

Krok 3

Przełóż ptysie gałkami lodów.

Krok 4

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.

Krok 5

Ptysie polej sosem malinowym oraz czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej