Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

1 kilogram

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiecz ptysie, a po przestudzenia przekrój.

Krok 2

Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sito.

Krok 3

Przełóż ptysie gałkami lodów.

Krok 4

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.

Krok 5

Ptysie polej sosem malinowym oraz czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dolma
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej