Składniki
1 sztuka
0.5 kilograma
1 kilogram
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Upiecz ptysie, a po przestudzenia przekrój.
Krok 2
Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sito.
Krok 3
Przełóż ptysie gałkami lodów.
Krok 4
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
Krok 5
Ptysie polej sosem malinowym oraz czekoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej