Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

1 kilogram

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiecz ptysie, a po przestudzenia przekrój.

Krok 2

Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sito.

Krok 3

Przełóż ptysie gałkami lodów.

Krok 4

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.

Krok 5

Ptysie polej sosem malinowym oraz czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej