
Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
20 dekagramów
5 sztuk
1 opakowanie
null
0.5 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
0.5 litra
1 opakowanie
null
10 sztuk
null
null
0.5 kilograma
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę, dodaj żółtka i sok z cytryny. Mieszając dosypuj mąki z proszkiem do pieczenia i sól.
Krok 2
Masę wylej do tortownicy wyłożonej pergaminem i piecz przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
Gdy ciasto wystygnie, przekrój je na 3 części.
Krok 4
Kremówkę ubij z cukrem waniliowym i śmietan-fixami.
Krok 5
Porzeczki gotuj z cukrem przez 10 minut, wymieszaj z żelatyną rozpuszczoną w kilku łyżkach wrzątku. Schłodź.
Krok 6
Placki przełóż stężałą masą i 0.75 kremu.
Krok 7
Resztą kremu posmaruj boki i wierzch tortu. Posyp wiórkami, udekoruj porzeczkami i miętą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej