Składniki
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
250 mililitrów
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj mąkę, jajo, proszek do pieczenia, cynamon, cukier z mlekiem i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Rodzynki namocz w rumie i również odstaw na 10 minut.
Krok 3
Połącz ciasto z rodzynkami i makiem.
Krok 4
Rozgrzej lekko olej na szerokiej patelni i smaż okrągłe placki po kilka minut z każdej strony. Powinny być chrupiące i rumiane.
Krok 5
Odsącz placki z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj posypane cukrem pudrem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej