Puszyste placki z makiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste placki z makiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

203 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

238 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

250 mililitrów

0.5 szklanki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj mąkę, jajo, proszek do pieczenia, cynamon, cukier z mlekiem i odstaw na 10 minut.

Puszyste placki z makiem  - Krok 1

Krok 2

Rodzynki namocz w rumie i również odstaw na 10 minut.

Puszyste placki z makiem  - Krok 2

Krok 3

Połącz ciasto z rodzynkami i makiem.

Puszyste placki z makiem  - Krok 3

Krok 4

Rozgrzej lekko olej na szerokiej patelni i smaż okrągłe placki po kilka minut z każdej strony. Powinny być chrupiące i rumiane.

Puszyste placki z makiem  - Krok 4

Krok 5

Odsącz placki z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj posypane cukrem pudrem.

Puszyste placki z makiem  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Alex Makiej

    Alex Makiej , 09.09.2016

    Malgorzata Makiej

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste placki z makiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste placki z makiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste placki z makiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste placki z makiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste placki z makiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste placki z makiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste placki z makiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste placki z makiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej