
Składniki
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
250 mililitrów
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj mąkę, jajo, proszek do pieczenia, cynamon, cukier z mlekiem i odstaw na 10 minut.

Krok 2
Rodzynki namocz w rumie i również odstaw na 10 minut.

Krok 3
Połącz ciasto z rodzynkami i makiem.

Krok 4
Rozgrzej lekko olej na szerokiej patelni i smaż okrągłe placki po kilka minut z każdej strony. Powinny być chrupiące i rumiane.

Krok 5
Odsącz placki z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj posypane cukrem pudrem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej