Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

472 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

392 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

1 puszka

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

1 sztuka

0.5 szklanki

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i drobno posiekaj cebule i czosnek. Rozgrzej olej na patelni, zeszklij cebulę.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 1

Krok 2

Dodaj czosnek, tartą bułkę, kumin i chilli do wołowiny, po czym dokładnie wymieszaj.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 2

Krok 3

Dodaj jajka oraz Przyprawę do mięs Knorr i wymieszaj do momentu, gdy masa stanie się jednolita.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 3

Krok 4

Dodaj fasolę z puszki i jeszcze przez chwilę wyrabiaj masę, uważaj jednak, żeby nie rozgnieść fasoli.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 4

Krok 5

Formuj z masy okrągłe, niezbyt płaskie kotleciki. Każdy z nich obtocz w mące i wstaw na kilka minut do lodówki (by odrobinę stwardniał).

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 5

Krok 6

Smaż kotleciki na złoto, w sporej ilości oleju.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 6

Krok 7

Gdy uzyskają złotobrązowy kolor wyjmij je i odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Podawaj obsypane posiekaną kolendrą i skropione sokiem z limonki.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej