Składniki
0.5 kilograma
1 opakowanie
1 puszka
2 sztuki
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 pęczka
1 sztuka
0.5 szklanki
10 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i drobno posiekaj cebule i czosnek. Rozgrzej olej na patelni, zeszklij cebulę.
Krok 2
Dodaj czosnek, tartą bułkę, kumin i chilli do wołowiny, po czym dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Dodaj jajka oraz Przyprawę do mięs Knorr i wymieszaj do momentu, gdy masa stanie się jednolita.
Krok 4
Dodaj fasolę z puszki i jeszcze przez chwilę wyrabiaj masę, uważaj jednak, żeby nie rozgnieść fasoli.
Krok 5
Formuj z masy okrągłe, niezbyt płaskie kotleciki. Każdy z nich obtocz w mące i wstaw na kilka minut do lodówki (by odrobinę stwardniał).
Krok 6
Smaż kotleciki na złoto, w sporej ilości oleju.
Krok 7
Gdy uzyskają złotobrązowy kolor wyjmij je i odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Podawaj obsypane posiekaną kolendrą i skropione sokiem z limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej