Kotlety meksykańskie - wołowe, mielone: z fasolą | Przepisy.pl pixel

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
485 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

170 osób wydrukowało

Pobierz pdf

433 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

1 puszka

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

1 sztuka

0.5 szklanki

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i drobno posiekaj cebule i czosnek. Rozgrzej olej na patelni, zeszklij cebulę.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 1

Krok 2

Dodaj czosnek, tartą bułkę, kumin i chilli do wołowiny, po czym dokładnie wymieszaj.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 2

Krok 3

Dodaj jajka oraz Przyprawę do mięs Knorr i wymieszaj do momentu, gdy masa stanie się jednolita.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 3

Krok 4

Dodaj fasolę z puszki i jeszcze przez chwilę wyrabiaj masę, uważaj jednak, żeby nie rozgnieść fasoli.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 4

Krok 5

Formuj z masy okrągłe, niezbyt płaskie kotleciki. Każdy z nich obtocz w mące i wstaw na kilka minut do lodówki (by odrobinę stwardniał).

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 5

Krok 6

Smaż kotleciki na złoto, w sporej ilości oleju.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 6

Krok 7

Gdy uzyskają złotobrązowy kolor wyjmij je i odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Podawaj obsypane posiekaną kolendrą i skropione sokiem z limonki.

Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie kotleciki wołowe z fasoląMeksykańskie kotleciki wołowe z fasolą

Obierz i drobno posiekaj cebule i czosnek. Rozgrzej olej na patelni, zeszklij cebulę.