Kotlety mielone z serkiem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z serkiem i cukinią

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

5 łyżek

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

4 plastry

2 łyżki

500 gramów

6 sztuk

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój kostkę zeszklij na patelni.

Krok 2

Cukinię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odciśnij nadmiar soku. Natkę posiekaj.

Krok 3

Mięso włóż do miski, dodaj cebulę i cukinię, następnie serek, jajko i natkę pietruszki.

Krok 5

Uformuj małe kotlety, smaż na małym ogniu.

Krok 6

Na gorących kotlecikach poukładaj plastry sera gorgonzola. Udekoruj pomidorkami cherry przekrojonymi na połówki.

Krok 4

Dodaj Przyprawę do mięs Knorr i wymieszaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej