Kotlety mielone z serkiem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z serkiem i cukinią

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

5 łyżek

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

4 plastry

2 łyżki

500 gramów

6 sztuk

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój kostkę zeszklij na patelni.

Krok 2

Cukinię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odciśnij nadmiar soku. Natkę posiekaj.

Krok 3

Mięso włóż do miski, dodaj cebulę i cukinię, następnie serek, jajko i natkę pietruszki.

Krok 5

Uformuj małe kotlety, smaż na małym ogniu.

Krok 6

Na gorących kotlecikach poukładaj plastry sera gorgonzola. Udekoruj pomidorkami cherry przekrojonymi na połówki.

Krok 4

Dodaj Przyprawę do mięs Knorr i wymieszaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej