
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
5 łyżek
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
4 plastry
2 łyżki
500 gramów
6 sztuk
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój kostkę zeszklij na patelni.
Krok 2
Cukinię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odciśnij nadmiar soku. Natkę posiekaj.
Krok 3
Mięso włóż do miski, dodaj cebulę i cukinię, następnie serek, jajko i natkę pietruszki.
Krok 5
Uformuj małe kotlety, smaż na małym ogniu.
Krok 6
Na gorących kotlecikach poukładaj plastry sera gorgonzola. Udekoruj pomidorkami cherry przekrojonymi na połówki.
Krok 4
Dodaj Przyprawę do mięs Knorr i wymieszaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej