Składniki
500 gramów
1 łyżka
0.5 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
4 plastry
60 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój kostkę zeszklij na patelni.
Krok 2
Cukinię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odciśnij nadmiar soku. Natkę posiekaj.
Krok 3
Mięso włóż do miski, dodaj cebulę i cukinię, następnie serek, jajko i natkę pietruszki.
Krok 5
Uformuj małe kotlety, smaż na małym ogniu.
Krok 6
Na gorących kotlecikach poukładaj plastry sera gorgonzola. Udekoruj pomidorkami cherry przekrojonymi na połówki.
Krok 4
Dodaj Przyprawę do mięs Knorr i wymieszaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej