Kotlety mielone z serkiem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kotlety mielone z serkiem i cukinią

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

0.5 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

4 plastry

60 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój kostkę zeszklij na patelni.

Krok 2

Cukinię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odciśnij nadmiar soku. Natkę posiekaj.

Krok 3

Mięso włóż do miski, dodaj cebulę i cukinię, następnie serek, jajko i natkę pietruszki.

Krok 5

Uformuj małe kotlety, smaż na małym ogniu.

Krok 6

Na gorących kotlecikach poukładaj plastry sera gorgonzola. Udekoruj pomidorkami cherry przekrojonymi na połówki.

Krok 4

Dodaj Przyprawę do mięs Knorr i wymieszaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z serkiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej