
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
5 łyżek
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
4 plastry
2 łyżki
500 gramów
6 sztuk
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój kostkę zeszklij na patelni.
Krok 2
Cukinię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odciśnij nadmiar soku. Natkę posiekaj.
Krok 3
Mięso włóż do miski, dodaj cebulę i cukinię, następnie serek, jajko i natkę pietruszki.
Krok 5
Uformuj małe kotlety, smaż na małym ogniu.
Krok 6
Na gorących kotlecikach poukładaj plastry sera gorgonzola. Udekoruj pomidorkami cherry przekrojonymi na połówki.
Krok 4
Dodaj Przyprawę do mięs Knorr i wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























