
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
5 łyżek
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
4 plastry
2 łyżki
500 gramów
6 sztuk
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój kostkę zeszklij na patelni.
Krok 2
Cukinię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odciśnij nadmiar soku. Natkę posiekaj.
Krok 3
Mięso włóż do miski, dodaj cebulę i cukinię, następnie serek, jajko i natkę pietruszki.
Krok 5
Uformuj małe kotlety, smaż na małym ogniu.
Krok 6
Na gorących kotlecikach poukładaj plastry sera gorgonzola. Udekoruj pomidorkami cherry przekrojonymi na połówki.
Krok 4
Dodaj Przyprawę do mięs Knorr i wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej