Kotlety z jajkiem sadzonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z jajkiem sadzonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

6 łyżek

null

5 sztuk

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

0.5 kilograma

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na 4 plastry, rozbij i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem

Krok 2

Kotlety obtocz w mące następnie zanurzaj w jajku i panieruj w bułce tartej.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym oleju około 3 minut z każdej strony.

Krok 4

Na osobnej patelni rozgrzej masło, wbij pozostałe jajka i smaż, aż białka się zetną. Posól i posyp koperkiem.

Krok 5

Jajka ułóż na kotletach i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej