
Składniki
3 łyżki
null
6 łyżek
null
5 sztuk
4 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
0.5 kilograma
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na 4 plastry, rozbij i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem
Krok 2
Kotlety obtocz w mące następnie zanurzaj w jajku i panieruj w bułce tartej.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym oleju około 3 minut z każdej strony.
Krok 4
Na osobnej patelni rozgrzej masło, wbij pozostałe jajka i smaż, aż białka się zetną. Posól i posyp koperkiem.
Krok 5
Jajka ułóż na kotletach i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej