
Składniki
3 łyżki
null
6 łyżek
null
5 sztuk
4 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
0.5 kilograma
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na 4 plastry, rozbij i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem
Krok 2
Kotlety obtocz w mące następnie zanurzaj w jajku i panieruj w bułce tartej.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym oleju około 3 minut z każdej strony.
Krok 4
Na osobnej patelni rozgrzej masło, wbij pozostałe jajka i smaż, aż białka się zetną. Posól i posyp koperkiem.
Krok 5
Jajka ułóż na kotletach i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej