Kotlety z jajkiem sadzonym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

5 sztuk

6 łyżek

0

0

3 łyżki

0.5 kilograma

3 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na 4 plastry, rozbij i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem

Krok 1

Kotlety obtocz w mące następnie zanurzaj w jajku i panieruj w bułce tartej.

Krok 1

Smaż na rozgrzanym oleju około 3 minut z każdej strony.

Krok 1

Na osobnej patelni rozgrzej masło, wbij pozostałe jajka i smaż, aż białka się zetną. Posól i posyp koperkiem.

Krok 1

Jajka ułóż na kotletach i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej