Kotlety z jajkiem sadzonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z jajkiem sadzonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

6 łyżek

null

5 sztuk

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

0.5 kilograma

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na 4 plastry, rozbij i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem

Krok 2

Kotlety obtocz w mące następnie zanurzaj w jajku i panieruj w bułce tartej.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym oleju około 3 minut z każdej strony.

Krok 4

Na osobnej patelni rozgrzej masło, wbij pozostałe jajka i smaż, aż białka się zetną. Posól i posyp koperkiem.

Krok 5

Jajka ułóż na kotletach i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczona kukurydza
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej