
Składniki
3 łyżki
null
6 łyżek
null
5 sztuk
4 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
0.5 kilograma
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na 4 plastry, rozbij i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem
Krok 2
Kotlety obtocz w mące następnie zanurzaj w jajku i panieruj w bułce tartej.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym oleju około 3 minut z każdej strony.
Krok 4
Na osobnej patelni rozgrzej masło, wbij pozostałe jajka i smaż, aż białka się zetną. Posól i posyp koperkiem.
Krok 5
Jajka ułóż na kotletach i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej