Kotlety z jajkiem sadzonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z jajkiem sadzonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

6 łyżek

null

5 sztuk

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

0.5 kilograma

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na 4 plastry, rozbij i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem

Krok 2

Kotlety obtocz w mące następnie zanurzaj w jajku i panieruj w bułce tartej.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym oleju około 3 minut z każdej strony.

Krok 4

Na osobnej patelni rozgrzej masło, wbij pozostałe jajka i smaż, aż białka się zetną. Posól i posyp koperkiem.

Krok 5

Jajka ułóż na kotletach i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej