Składniki
3 łyżki
null
6 łyżek
null
5 sztuk
4 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
0.5 kilograma
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na 4 plastry, rozbij i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem
Krok 2
Kotlety obtocz w mące następnie zanurzaj w jajku i panieruj w bułce tartej.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym oleju około 3 minut z każdej strony.
Krok 4
Na osobnej patelni rozgrzej masło, wbij pozostałe jajka i smaż, aż białka się zetną. Posól i posyp koperkiem.
Krok 5
Jajka ułóż na kotletach i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej