PRZEPISY.PL

Zobaczcie jak przygotować i usmażyć idealny sznycel po wiedeńsku.

Sznycel po wiedeńsku   - autor: przepisy.pl

Sznycel po wiedeńsku

  • 15
  • 3
  • Łatwe
  • 0
61
osób dodało do Mniamlisty
61
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • olej0.5 szklanki
  • cytryna1 szt
Sznycel po wiedeńsku   – krok 1

Krok 1

Udziec cielęcy pokrój na grubsze plastry, każdy ważący około 8-10 dekagramów.
Sznycel po wiedeńsku   – krok 2

Krok 2

Następnie rozbij mięso tłuczkiem na jak najbardziej cienkie plastry, uważając, aby nie zrobić w mięsie dziur. Mięso oprósz solą i pieprzem.
Sznycel po wiedeńsku   – krok 3

Krok 3

W trzech miskach przygotuj zestaw do panierowania, mąkę, rozkłócone jajka oraz zawartość opakowania Fix Knorr.
Sznycel po wiedeńsku   – krok 4

Krok 4

Mięso panieruj najpierw w mące, następnie w jajku i na końcu w cieście z opakowania Fix. Od razu przekładaj na patelnię z średnio rozgrzanym olejem.
Sznycel po wiedeńsku   – krok 5

Krok 5

Podczas smażenia, od czasu do czasu, polewaj gorącym olejem mięso, również po wierzchu. W połowie przekręć mięso na drugą stroną.
Sznycel po wiedeńsku   – krok 6

Krok 6

Po usmażeniu odsącz kotlety na ręczniku papierowym. Podawaj z połówką cytryny.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Chrupiące placki ziemniaczane KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

125
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
43
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
124
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
7
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe