Dodaj do ksiązki kucharskiej Sznycel po wiedeńsku

Sznycel po wiedeńsku

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 3 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Sznycel po wiedeńsku - składniki:

  • mąka - 1 szklanka
  • sól i pieprz do smaku - 1 szczypta
  • olej - 0.5 szklanki

Sznycel po wiedeńsku - Sposób przygotowania:

  1. Udziec cielęcy pokrój na grubsze plastry, każdy ważący ok. 8-10 dag
  2. Następnie rozbij mięso tłuczkiem na jak najbardziej cienkie plastry, uważając aby nie zrobić w mięsie dziur. Mięso oprósz solą i pieprzem.
  3. W trzech miskach przygotuj zestaw do panierowania, mąkę, rozkłócone jajka oraz zawartość opakowania Fix Knorr.
  4. Mięso panieruj najpierw w mące, następnie w jajku i na końcu w cieście z opakowania Fix. Od razu przekładaj na patelnię z średnio rozgrzanym olejem.
  5. Podczas smażenia od czasu do czasu polewaj gorącym olejem mięso również po wierzchu. W połowie przekręć mięso na drugą stroną.
  6. Po usmażeniu odsącz kotlety na ręczniku papierowym. Podawaj z połówka cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej

SZNYCEL PO WIEDEŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Sznycel po wiedeńsku
    1.Udziec cielęcy pokrój na grubsze plastry, każdy ważący ok. 8-10 dag
  • 2
    Sznycel po wiedeńsku
    2.Następnie rozbij mięso tłuczkiem na jak najbardziej cienkie plastry, uważając aby nie zrobić w mięsie dziur. Mięso oprósz solą i pieprzem.
  • 3
    Sznycel po wiedeńsku
    3.W trzech miskach przygotuj zestaw do panierowania, mąkę, rozkłócone jajka oraz zawartość opakowania Fix Knorr.
  • 4
    Sznycel po wiedeńsku
    4.Mięso panieruj najpierw w mące, następnie w jajku i na końcu w cieście z opakowania Fix. Od razu przekładaj na patelnię z średnio rozgrzanym olejem.
  • 5
    Sznycel po wiedeńsku
    5.Podczas smażenia od czasu do czasu polewaj gorącym olejem mięso również po wierzchu. W połowie przekręć mięso na drugą stroną.
  • 6
    Sznycel po wiedeńsku
    6.Po usmażeniu odsącz kotlety na ręczniku papierowym. Podawaj z połówka cytryny.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE KNORR

    Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z słodkie ziemniaki, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Bakłażan z makaronem, Serowa zapiekanka makaronowa , krewetki mrożone, Pierś z kurczaka, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, pierś z kurczaka obiad, Zupa kalafiorowa, Zupa cebulowa, Przepis z ryba z maslem, Grillowany kurczak w pięciu smakach, Kofta z sosem tzatzyki, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Bakłażany po neapolitańsku – permigiano, Przepis z sałatka z kurczakiem i suszonymi pomidorami, Ryż smażony z warzywami, Lasagne drobiowa, Sałatka Nicejska, Risotto koperkowe , Grillowana karkówka z chilli i kolendrą, Żeberka - VIDEO, Bigos, Gluehwein czyli grzane wino na zimowe wieczory, sos miesmy, Zupa szczawiowa, Grillowane kiełbaski z serem feta , Zupa z kurczakiem i jajkiem, Sałatki z kurczakiem, Sałatka z brokułami i ziarnami słonecznika, Przepis z dorsz w piekarniku, Ogórek, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Zapiekanka meksykańska, Przepis z pieczarki gotowane, np zupy, Pieczeń, Zupa jarzynowa, sałatka z papryką i kukurydzą - -, zapiekanki z piersi z kurczaka, Sałatka z brokułami - VIDEO , pieczone mieso z krolika, Paprykowy kurczak z warzywami w sosie śmietanowym, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Przepis z żółta fasolka szparagowa, Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i oscypkiem , Pieczona szynka marynowana w czosnku, naleśnikowe motylki, NA FASOLE, Salsa, smietana, Udka, Gołąbki, Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką, Pieczone żeberka z boczkiem i cebulą, Zupa grochowa, zupa grochowa na boczku, Schab z jabłkami i sezamem, Schab z makaronem sojowym, Zupa z cykorii , Przepis z mielone kotlety rybne, Pstrąg, Przepis z gotowane piersi z kurczaka, Zapiekane żeberka z musztardą i rozmarynem