
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
0.25 łyżeczki
350 gramów
0.33 pęczka
0.25 łyżeczki
0.5 opakowania
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cztery głębokie kokilki wyłóż połową łososia. Resztę łososia zmiksuj blenderem.

Krok 2
Ubij kremówkę. Wymieszaj purée z łososia, kremówkę, kawior oraz pieprz cayenne.

Krok 3
Przełóż do kokilek. Przykryj je folią i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 4
Pomidory sparz, obierz ze skórek i zmiksuj - dopraw solą i pieprzem Knorr. Z kokilek wyłóż zawartość delikatnie na półmisek. Wokół rozlej sos pomidorowy i posyp szczypiorkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej