Babeczki z wędzonym łososiem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

350 gramów

0.33 pęczka

0.25 łyżeczki

0.5 opakowania

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cztery głębokie kokilki wyłóż połową łososia. Resztę łososia zmiksuj blenderem.

Babeczki z wędzonym łososiem - Krok 1

Krok 2

Ubij kremówkę. Wymieszaj purée z łososia, kremówkę, kawior oraz pieprz cayenne.

Babeczki z wędzonym łososiem - Krok 2

Krok 1

Przełóż do kokilek. Przykryj je folią i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Babeczki z wędzonym łososiem - Krok 1

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórek i zmiksuj - dopraw solą i pieprzem Knorr. Z kokilek wyłóż zawartość delikatnie na półmisek. Wokół rozlej sos pomidorowy i posyp szczypiorkiem.

Babeczki z wędzonym łososiem - Krok 1
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej