Babeczki z wędzonym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z wędzonym łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

0.25 łyżeczki

350 gramów

0.33 pęczka

0.25 łyżeczki

0.5 opakowania

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cztery głębokie kokilki wyłóż połową łososia. Resztę łososia zmiksuj blenderem.

Babeczki z wędzonym łososiem - Krok 1

Krok 2

Ubij kremówkę. Wymieszaj purée z łososia, kremówkę, kawior oraz pieprz cayenne.

Babeczki z wędzonym łososiem - Krok 2

Krok 3

Przełóż do kokilek. Przykryj je folią i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Babeczki z wędzonym łososiem - Krok 3

Krok 4

Pomidory sparz, obierz ze skórek i zmiksuj - dopraw solą i pieprzem Knorr. Z kokilek wyłóż zawartość delikatnie na półmisek. Wokół rozlej sos pomidorowy i posyp szczypiorkiem.

Babeczki z wędzonym łososiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ser w cieście
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej