Babeczki z wędzonym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z wędzonym łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

0.25 łyżeczki

350 gramów

0.33 pęczka

0.25 łyżeczki

0.5 opakowania

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cztery głębokie kokilki wyłóż połową łososia. Resztę łososia zmiksuj blenderem.

Babeczki z wędzonym łososiem - Krok 1

Krok 2

Ubij kremówkę. Wymieszaj purée z łososia, kremówkę, kawior oraz pieprz cayenne.

Babeczki z wędzonym łososiem - Krok 2

Krok 1

Przełóż do kokilek. Przykryj je folią i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Babeczki z wędzonym łososiem - Krok 1

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórek i zmiksuj - dopraw solą i pieprzem Knorr. Z kokilek wyłóż zawartość delikatnie na półmisek. Wokół rozlej sos pomidorowy i posyp szczypiorkiem.

Babeczki z wędzonym łososiem - Krok 1
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej