Krewetki w panierce - kotlety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w panierce - kotlety

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

4 sztuki

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane i obrane ze skorupek krewetki zmiel wraz z czosnkiem, chilli, cebulą.

Krewetki w panierce - kotlety - Krok 1

Krok 2

Otrzymaną masę starannie wymieszaj z jajkiem, dopraw przyprawą Knorr, imbirem i turmerikiem.

Krewetki w panierce - kotlety - Krok 2

Krok 3

Uformuj krokiety o średnicy około 4 centymetrów i obtocz je w bułce tartej.

Krewetki w panierce - kotlety - Krok 3

Krok 4

Smaż krokiety na tłuszczu po obu stronach przez około 7 minut, aby uzyskały złoty kolor. Podawaj przybrane całymi krewetkami i posypane posiekanymi liśćmi mięty.

Krewetki w panierce - kotlety - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 07.06.2022

    Ale świetny pomysł, sama bym nie wpadła na zrobienie takich kotletów. Wyglądają obłędnie, i ta chrupiąca panierka. Kurkuma, imbir, ale muszą pachnąć :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Mikicińska

    Katarzyna Mikicińska , 05.10.2017

    smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Greckie burgery wołowe
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krewetki w panierce - kotletyKrewetki w panierce - kotlety

Ugotowane i obrane ze skorupek krewetki zmiel wraz z czosnkiem, chilli, cebulą.