Krewetki w panierce - kotlety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w panierce - kotlety

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
183 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

4 sztuki

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane i obrane ze skorupek krewetki zmiel wraz z czosnkiem, chilli, cebulą.

Krewetki w panierce - kotlety - Krok 1

Krok 2

Otrzymaną masę starannie wymieszaj z jajkiem, dopraw przyprawą Knorr, imbirem i turmerikiem.

Krewetki w panierce - kotlety - Krok 2

Krok 3

Uformuj krokiety o średnicy około 4 centymetrów i obtocz je w bułce tartej.

Krewetki w panierce - kotlety - Krok 3

Krok 4

Smaż krokiety na tłuszczu po obu stronach przez około 7 minut, aby uzyskały złoty kolor. Podawaj przybrane całymi krewetkami i posypane posiekanymi liśćmi mięty.

Krewetki w panierce - kotlety - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 07.06.2022

    Ale świetny pomysł, sama bym nie wpadła na zrobienie takich kotletów. Wyglądają obłędnie, i ta chrupiąca panierka. Kurkuma, imbir, ale muszą pachnąć :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Mikicińska

    Katarzyna Mikicińska , 05.10.2017

    smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krewetki w panierce - kotletyKrewetki w panierce - kotlety

Ugotowane i obrane ze skorupek krewetki zmiel wraz z czosnkiem, chilli, cebulą.