Krewetki w panierce - kotlety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w panierce - kotlety

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

4 sztuki

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane i obrane ze skorupek krewetki zmiel wraz z czosnkiem, chilli, cebulą.

Krewetki w panierce - kotlety - Krok 1

Krok 2

Otrzymaną masę starannie wymieszaj z jajkiem, dopraw przyprawą Knorr, imbirem i turmerikiem.

Krewetki w panierce - kotlety - Krok 2

Krok 3

Uformuj krokiety o średnicy około 4 centymetrów i obtocz je w bułce tartej.

Krewetki w panierce - kotlety - Krok 3

Krok 4

Smaż krokiety na tłuszczu po obu stronach przez około 7 minut, aby uzyskały złoty kolor. Podawaj przybrane całymi krewetkami i posypane posiekanymi liśćmi mięty.

Krewetki w panierce - kotlety - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 07.06.2022

    Ale świetny pomysł, sama bym nie wpadła na zrobienie takich kotletów. Wyglądają obłędnie, i ta chrupiąca panierka. Kurkuma, imbir, ale muszą pachnąć :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Mikicińska

    Katarzyna Mikicińska , 05.10.2017

    smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w panierce - kotlety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krewetki w panierce - kotletyKrewetki w panierce - kotlety

Ugotowane i obrane ze skorupek krewetki zmiel wraz z czosnkiem, chilli, cebulą.