Składniki
300 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu z łyżeczką soli. Łososia kroimy na mniejsze kawałki, ogórka w drobną kostkę, osączamy kukurydzę.
Krok 2
Kiedy kuskus ostygnie, dodajemy rybę, ogórka i kukurydzę, koperek, majonez i przyprawy, dokładnie wszystko wymieszać. Podawać schłodzone.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej