Prosta sałatka na grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta sałatka na grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

68

heart
608 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1172 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1611 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w miseczce z 3 łyżkami wody oraz oliwą.

Prosta sałatka na grilla - Krok 1

Krok 2

Sałatę porwij lub pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do salaterki. Cebulę pokrój w cienkie plasterki i porozdzielaj je tak, aby powstały krążki. Następnie rozłóż na sałacie.

Prosta sałatka na grilla - Krok 2

Krok 3

Fetę pokrój w dość grubą kostkę – około 1,5-2 cm – i porozrzucaj po wierzchu sałaty. Na koniec wszystko polej przygotowanym sosem Knorr i oprósz oregano.

Prosta sałatka na grilla - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Prosta sałatka na grillaProsta sałatka na grilla

Jeśli szukasz sposobu na prostą i smaczną sałatkę, której użyjesz jako dodatku do mięsa – właśnie taki znalazłeś. Jej przygotowanie zajmuje jedynie kwadrans. Sezon letni rozpoczęty, czyli pora wyciągnąć grilla, zaprosić znajomych, usmażyć kiełbaski i karkówkę. Nie zapomnij o chrupiącej sałacie, która jest niezastąpionym dodatkiem do mięs. Wybierz sałatę lodową. Świeżą sałatę można poznać po korzeniu, który powinien być jasny i twardy, a liście nie powinny być odbarwione i poszarpane. Sałata lodowa jest niewielka i cięższa od zwykłej. Połącz ją z czerwoną cebulą, pokrojoną w krążki oraz słonym, pokrojonym w kostkę serem feta. Sos grecki wymieszaj z trzema łyżkami wody i z trzema łyżkami oliwy z oliwek. Na koniec polej sałatę przygotowanym sosem i oprósz oregano. Przepis ten sprawdzi się także do mięs serwowanych na obiad.