
Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w miseczce z 3 łyżkami wody oraz oliwą.
Krok 2
Sałatę porwij lub pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do salaterki. Cebulę pokrój w cienkie plasterki i porozdzielaj je tak, aby powstały krążki. Następnie rozłóż na sałacie.
Krok 3
Fetę pokrój w dość grubą kostkę – około 1,5-2 cm – i porozrzucaj po wierzchu sałaty. Na koniec wszystko polej przygotowanym sosem Knorr i oprósz oregano.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Prosta sałatka na grilla
Jeśli szukasz sposobu na prostą i smaczną sałatkę, której użyjesz jako dodatku do mięsa – właśnie taki znalazłeś. Jej przygotowanie zajmuje jedynie kwadrans. Sezon letni rozpoczęty, czyli pora wyciągnąć grilla, zaprosić znajomych, usmażyć kiełbaski i karkówkę. Nie zapomnij o chrupiącej sałacie, która jest niezastąpionym dodatkiem do mięs. Wybierz sałatę lodową. Świeżą sałatę można poznać po korzeniu, który powinien być jasny i twardy, a liście nie powinny być odbarwione i poszarpane. Sałata lodowa jest niewielka i cięższa od zwykłej. Połącz ją z czerwoną cebulą, pokrojoną w krążki oraz słonym, pokrojonym w kostkę serem feta. Sos grecki wymieszaj z trzema łyżkami wody i z trzema łyżkami oliwy z oliwek. Na koniec polej sałatę przygotowanym sosem i oprósz oregano. Przepis ten sprawdzi się także do mięs serwowanych na obiad.