Prosta sałatka na grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl

Prosta sałatka na grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

49

527 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

901 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1055 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w miseczce z 3 łyżkami wody oraz oliwą.

Prosta sałatka na grilla - Krok 1

Krok 2

Sałatę porwij lub pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do salaterki. Cebulę pokrój w cienkie plasterki i porozdzielaj je tak, aby powstały krążki. Następnie rozłóż na sałacie.

Prosta sałatka na grilla - Krok 2

Krok 3

Fetę pokrój w dość grubą kostkę – około 1,5-2 cm – i porozrzucaj po wierzchu sałaty. Na koniec wszystko polej przygotowanym sosem Knorr i oprósz oregano.

Prosta sałatka na grilla - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Prosta sałatka na grillaProsta sałatka na grilla

Jeśli szukasz sposobu na prostą i smaczną sałatkę, której użyjesz jako dodatku do mięsa – właśnie taki znalazłeś. Jej przygotowanie zajmuje jedynie kwadrans. Sezon letni rozpoczęty, czyli pora wyciągnąć grilla, zaprosić znajomych, usmażyć kiełbaski i karkówkę. Nie zapomnij o chrupiącej sałacie, która jest niezastąpionym dodatkiem do mięs. Wybierz sałatę lodową. Świeżą sałatę można poznać po korzeniu, który powinien być jasny i twardy, a liście nie powinny być odbarwione i poszarpane. Sałata lodowa jest niewielka i cięższa od zwykłej. Połącz ją z czerwoną cebulą, pokrojoną w krążki oraz słonym, pokrojonym w kostkę serem feta. Sos grecki wymieszaj z trzema łyżkami wody i z trzema łyżkami oliwy z oliwek. Na koniec polej sałatę przygotowanym sosem i oprósz oregano. Przepis ten sprawdzi się także do mięs serwowanych na obiad.