Składniki
200 gramów
4 łyżki
200 gramów
4 sztuki
4 sztuki
1 pęczek
7 łyżek
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce wymieszaj majonez z jogurtem i dopraw do smaku.
Krok 2
Szynkę, ser, ogórki oraz paprykę pokrój w cienkie paseczki. Natkę posiekaj.
Krok 3
Pokrojone składniki przełóż do miski, dodaj przygotowany sos i całość wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj listkami pietruszki.
Dobra rada:
Taka sałatka najlepiej smakuje schłodzona.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z szynką i serem
Szynka i ser wcale nie muszą wylądować na kanapkach. Zrób z nich sałatkę! Dodaj też konserwową paprykę i ogórka, a sukces gwarantowany. Taka sałatka, podana ze świeżym pieczywem, nada się doskonale na śniadanie lub kolację, a możesz też zapakować jej porcję do pojemnika i taki posiłek zabrać do pracy. Sałatkę z szynką i serem według naszego przepisu przygotujesz błyskawicznie. Zacznij od przygotowania kremowego, delikatnego sosu. Połącz ze sobą majonez z jogurtem naturalnym i następnie dopraw do smaku. Pokrojoną szynkę i ser oraz paprykę konserwową i ogórki połącz ze sobą i wymieszaj z sosem. Gotową sałatkę posyp posiekaną natką pietruszki. Przed podaniem włóż sałatkę na kilka minut do lodówki – najlepiej smakuje kiedy jest schłodzona. Możesz zaserwować ją z dodatkiem chrupiących bagietek skropionych oliwą czosnkową. Pycha.