Lekka sałatka z brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka z brokułem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła gotujemy w osolonej wodzie około nie dłużej niż minutę by się nie rozpadł. Kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Rzodkiewki kroimy w plasterki, łączymy z kukurydzą i brokułem.

Krok 3

Majonez łączymy z jogurtem i sosami czosnkowymi. Wlewamy do warzyw i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i jeśli jest taka potrzeba, tez solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z ogórków
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej