
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuła gotujemy w osolonej wodzie około nie dłużej niż minutę by się nie rozpadł. Kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2
Rzodkiewki kroimy w plasterki, łączymy z kukurydzą i brokułem.
Krok 3
Majonez łączymy z jogurtem i sosami czosnkowymi. Wlewamy do warzyw i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i jeśli jest taka potrzeba, tez solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej