Lekka sałatka z brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka z brokułem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła gotujemy w osolonej wodzie około nie dłużej niż minutę by się nie rozpadł. Kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Rzodkiewki kroimy w plasterki, łączymy z kukurydzą i brokułem.

Krok 3

Majonez łączymy z jogurtem i sosami czosnkowymi. Wlewamy do warzyw i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i jeśli jest taka potrzeba, tez solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Świąteczna sałatka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej