Lekka sałatka z brokułem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła gotujemy w osolonej wodzie około nie dłużej niż minutę by się nie rozpadł. Kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Rzodkiewki kroimy w plasterki, łączymy z kukurydzą i brokułem.

Krok 3

Majonez łączymy z jogurtem i sosami czosnkowymi. Wlewamy do warzyw i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i jeśli jest taka potrzeba, tez solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej