Lekka sałatka z brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka z brokułem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła gotujemy w osolonej wodzie około nie dłużej niż minutę by się nie rozpadł. Kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Rzodkiewki kroimy w plasterki, łączymy z kukurydzą i brokułem.

Krok 3

Majonez łączymy z jogurtem i sosami czosnkowymi. Wlewamy do warzyw i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i jeśli jest taka potrzeba, tez solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka z brokułem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z rodzynkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej