
Składniki
0.25 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj drobno. Posyp szczyptą soli i odstaw na 10 minut.

Krok 2
Marchewkę zetrzyj na tarce, a cebulkę pokrój w drobną kostkę i połącz wszystkie warzywa.

Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, ketchupem, chrzanem i sokiem z cytryny.

Krok 4
Połącz składniki z sosem, dokładnie wymieszaj i podawaj z grzankami. Taka sałatka najlepiej smakuje następnego dnia. Doskonale pasuje do mięs i ryb z grilla.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka amerykańska
Kuchnia amerykańska to nie tylko popularne burgery czy skrzydełka kurczaka. Jeżeli lubisz inspirować się zagranicznymi tradycjami kulinarnymi, wypróbuj tę pyszną sałatkę amerykańską. Krucha biała kapusta i słodka marchewka w kremowym sosie chrzanowym to niezastąpiony dodatek do potraw mięsnych. Przygotuj do niej domowe nuggetsy lub pikantne kawałki kurczaka i pyszny obiad rodem zza oceanu – gotowy. Gotowa sałatka idealnie komponuje się też z grillowanymi czy smażonymi rybami. Co trzeba zrobić, żeby przygotować tę sałatkę? To prostsze niż myślisz. Wystarczy drobno posiekać kapustę, zetrzeć odpowiednią ilość marchewki i pokroić cebulę. Warzywa wymieszaj z sosem sałatkowym. Przygotujesz go, mieszając majonez, ketchup oraz starty chrzan. Wzmocnisz smak potrawy dodając do niej odrobinę soku z cytryny.