
Składniki
0.25 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj drobno. Posyp szczyptą soli i odstaw na 10 minut.

Krok 2
Marchewkę zetrzyj na tarce, a cebulkę pokrój w drobną kostkę i połącz wszystkie warzywa.

Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, ketchupem, chrzanem i sokiem z cytryny.

Krok 4
Połącz składniki z sosem, dokładnie wymieszaj i podawaj z grzankami. Taka sałatka najlepiej smakuje następnego dnia. Doskonale pasuje do mięs i ryb z grilla.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka amerykańska
Kuchnia amerykańska to nie tylko popularne burgery czy skrzydełka kurczaka. Jeżeli lubisz inspirować się zagranicznymi tradycjami kulinarnymi, wypróbuj tę pyszną sałatkę amerykańską. Krucha biała kapusta i słodka marchewka w kremowym sosie chrzanowym to niezastąpiony dodatek do potraw mięsnych. Przygotuj do niej domowe nuggetsy lub pikantne kawałki kurczaka i pyszny obiad rodem zza oceanu – gotowy. Gotowa sałatka idealnie komponuje się też z grillowanymi czy smażonymi rybami. Co trzeba zrobić, żeby przygotować tę sałatkę? To prostsze niż myślisz. Wystarczy drobno posiekać kapustę, zetrzeć odpowiednią ilość marchewki i pokroić cebulę. Warzywa wymieszaj z sosem sałatkowym. Przygotujesz go, mieszając majonez, ketchup oraz starty chrzan. Wzmocnisz smak potrawy dodając do niej odrobinę soku z cytryny.