
Składniki
null
2 sztuki
null
null szczypt
null
1 łyżka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój w półplasterki, ogórki w plasterki a cebulę w talarki. Wymieszaj.
Krok 2
Oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Ocet połącz z oliwą, dodaj cukier, sól i pieprz
Krok 4
Sałatkę zalej sosem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej