
Składniki
null
2 sztuki
null
null szczypt
null
1 łyżka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój w półplasterki, ogórki w plasterki a cebulę w talarki. Wymieszaj.
Krok 2
Oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Ocet połącz z oliwą, dodaj cukier, sól i pieprz
Krok 4
Sałatkę zalej sosem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej