
Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj. Z papryki usuń pestki. Następnie razem z pomidorem, ogórkiem, sałatą i cebulą pokrój ją w większe kawałki.

Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, jogurtem naturalnym i startym serem.

Krok 3
W dużej misce wymieszaj warzywa z sosem sałatkowym.

Krok 4
Fetę pokrój w dużą kostkę. Dodaj do sałatki i delikatnie wymieszaj.

Krok 5
Przed podaniem posyp sałatkę grzankami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łatwa sałatka grecka
Sałatka grecka, przyrządzona z chrupiących świeżych warzyw oraz sera feta, sprawdzi się jako dodatek do wielu dań, ale równie dobrze możesz podać ją jako samodzielny posiłek. Do jej przygotowania będziesz potrzebować pomidorów, papryki, ogórków, główki sałaty lodowej oraz czerwonej cebuli. Z papryki usuń gniazda nasienne i wraz z wymienionymi warzywami pokrój na sporej wielkości kawałki. Jeśli lubisz oliwki, koniecznie dodaj je do tego dania. Zazwyczaj sałatkę grecką polewa się winegretem, natomiast w wersji z tego przepisu została ona urozmaicona gęstym sosem serowym. Aby go przyrządzić, połącz jogurt naturalny z błyskawicznym sosem sałatkowym w proszku i majonezem. Na koniec dodaj także starty ser żółty, na przykład goudę. Fetę pokrój w dużą kostkę i wymieszaj delikatnie z warzywami. Po nałożeniu na talerz sałatkę polej obficie dressingiem, a następnie posyp drobnymi grzankami i udekoruj świeżymi ziołami. Przygotuj smaczną potrawę z naszym przepisem na łatwą grecką sałatkę z sosem serowym.