
Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj. Z papryki usuń pestki. Następnie razem z pomidorem, ogórkiem, sałatą i cebulą pokrój ją w większe kawałki.

Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, jogurtem naturalnym i startym serem.

Krok 3
W dużej misce wymieszaj warzywa z sosem sałatkowym.

Krok 4
Fetę pokrój w dużą kostkę. Dodaj do sałatki i delikatnie wymieszaj.

Krok 5
Przed podaniem posyp sałatkę grzankami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łatwa sałatka grecka
Sałatka grecka, przyrządzona z chrupiących świeżych warzyw oraz sera feta, sprawdzi się jako dodatek do wielu dań, ale równie dobrze możesz podać ją jako samodzielny posiłek. Do jej przygotowania będziesz potrzebować pomidorów, papryki, ogórków, główki sałaty lodowej oraz czerwonej cebuli. Z papryki usuń gniazda nasienne i wraz z wymienionymi warzywami pokrój na sporej wielkości kawałki. Jeśli lubisz oliwki, koniecznie dodaj je do tego dania. Zazwyczaj sałatkę grecką polewa się winegretem, natomiast w wersji z tego przepisu została ona urozmaicona gęstym sosem serowym. Aby go przyrządzić, połącz jogurt naturalny z błyskawicznym sosem sałatkowym w proszku i majonezem. Na koniec dodaj także starty ser żółty, na przykład goudę. Fetę pokrój w dużą kostkę i wymieszaj delikatnie z warzywami. Po nałożeniu na talerz sałatkę polej obficie dressingiem, a następnie posyp drobnymi grzankami i udekoruj świeżymi ziołami. Przygotuj smaczną potrawę z naszym przepisem na łatwą grecką sałatkę z sosem serowym.