
Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj. Z papryki usuń pestki. Następnie razem z pomidorem, ogórkiem, sałatą i cebulą pokrój ją w większe kawałki.

Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, jogurtem naturalnym i startym serem.

Krok 3
W dużej misce wymieszaj warzywa z sosem sałatkowym.

Krok 4
Fetę pokrój w dużą kostkę. Dodaj do sałatki i delikatnie wymieszaj.

Krok 5
Przed podaniem posyp sałatkę grzankami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łatwa sałatka grecka
Sałatka grecka, przyrządzona z chrupiących świeżych warzyw oraz sera feta, sprawdzi się jako dodatek do wielu dań, ale równie dobrze możesz podać ją jako samodzielny posiłek. Do jej przygotowania będziesz potrzebować pomidorów, papryki, ogórków, główki sałaty lodowej oraz czerwonej cebuli. Z papryki usuń gniazda nasienne i wraz z wymienionymi warzywami pokrój na sporej wielkości kawałki. Jeśli lubisz oliwki, koniecznie dodaj je do tego dania. Zazwyczaj sałatkę grecką polewa się winegretem, natomiast w wersji z tego przepisu została ona urozmaicona gęstym sosem serowym. Aby go przyrządzić, połącz jogurt naturalny z błyskawicznym sosem sałatkowym w proszku i majonezem. Na koniec dodaj także starty ser żółty, na przykład goudę. Fetę pokrój w dużą kostkę i wymieszaj delikatnie z warzywami. Po nałożeniu na talerz sałatkę polej obficie dressingiem, a następnie posyp drobnymi grzankami i udekoruj świeżymi ziołami. Przygotuj smaczną potrawę z naszym przepisem na łatwą grecką sałatkę z sosem serowym.