
Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj. Z papryki usuń pestki. Następnie razem z pomidorem, ogórkiem, sałatą i cebulą pokrój ją w większe kawałki.

Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, jogurtem naturalnym i startym serem.

Krok 3
W dużej misce wymieszaj warzywa z sosem sałatkowym.

Krok 4
Fetę pokrój w dużą kostkę. Dodaj do sałatki i delikatnie wymieszaj.

Krok 5
Przed podaniem posyp sałatkę grzankami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łatwa sałatka grecka
Sałatka grecka, przyrządzona z chrupiących świeżych warzyw oraz sera feta, sprawdzi się jako dodatek do wielu dań, ale równie dobrze możesz podać ją jako samodzielny posiłek. Do jej przygotowania będziesz potrzebować pomidorów, papryki, ogórków, główki sałaty lodowej oraz czerwonej cebuli. Z papryki usuń gniazda nasienne i wraz z wymienionymi warzywami pokrój na sporej wielkości kawałki. Jeśli lubisz oliwki, koniecznie dodaj je do tego dania. Zazwyczaj sałatkę grecką polewa się winegretem, natomiast w wersji z tego przepisu została ona urozmaicona gęstym sosem serowym. Aby go przyrządzić, połącz jogurt naturalny z błyskawicznym sosem sałatkowym w proszku i majonezem. Na koniec dodaj także starty ser żółty, na przykład goudę. Fetę pokrój w dużą kostkę i wymieszaj delikatnie z warzywami. Po nałożeniu na talerz sałatkę polej obficie dressingiem, a następnie posyp drobnymi grzankami i udekoruj świeżymi ziołami. Przygotuj smaczną potrawę z naszym przepisem na łatwą grecką sałatkę z sosem serowym.