Sałatka z buraczków z tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z buraczków z tymiankiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

0.5 pęczka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki obierz i ugotuj do miękkości, następnie ostudź i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj, tymianek i natkę posiekaj drobno bez łodyg.

Krok 3

Buraki przełóż do miski, dodaj oliwę, cebulę, natkę i tymianek, wymieszaj wszytko razem i dopraw do smaku Delikatem Knorr, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Podawaj jako dodatek do dań.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej