Sałatka z buraczków z tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z buraczków z tymiankiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

0.5 pęczka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki obierz i ugotuj do miękkości, następnie ostudź i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj, tymianek i natkę posiekaj drobno bez łodyg.

Krok 3

Buraki przełóż do miski, dodaj oliwę, cebulę, natkę i tymianek, wymieszaj wszytko razem i dopraw do smaku Delikatem Knorr, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Podawaj jako dodatek do dań.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej