Sałatka z buraczków z tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z buraczków z tymiankiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

0.5 pęczka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki obierz i ugotuj do miękkości, następnie ostudź i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj, tymianek i natkę posiekaj drobno bez łodyg.

Krok 3

Buraki przełóż do miski, dodaj oliwę, cebulę, natkę i tymianek, wymieszaj wszytko razem i dopraw do smaku Delikatem Knorr, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Podawaj jako dodatek do dań.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z buraczków z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej