Sałatka jarzynowa Dziadka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka jarzynowa Dziadka

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 szklanki

100 gramów

50 gramów

6 łyżek

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki, włóż do garnka, zalej wodą i postaw na ogniu. Obierz marchewkę i pietruszkę i dodaj do gotujących się ziemniaków, ugotuj wszystko na twardo.

Krok 2

W oddzielnym garnku zagotuj soczewicę z pokruszoną kostką czosnkową i po kilku minutach dodaj makaron, ugotuj al’ dente i zgaś ogień pozostaw pod przykryciem na kilka minut.

Krok 3

Ostudź warzywa i pokrój w kostkę. Dodaj pokrojoną na plasterki kiełbasę, groszek, majonez i słonecznik. Wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i ulubionymi ziołami.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka jarzynowa Dziadka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka jarzynowa Dziadka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka jarzynowa Dziadka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka jarzynowa Dziadka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka jarzynowa Dziadka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka jarzynowa Dziadka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka jarzynowa Dziadka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka jarzynowa Dziadka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej