Sałatka jarzynowa Dziadka

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 szklanki

100 gramów

50 gramów

6 łyżek

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki, włóż do garnka, zalej wodą i postaw na ogniu. Obierz marchewkę i pietruszkę i dodaj do gotujących się ziemniaków, ugotuj wszystko na twardo.

Krok 2

W oddzielnym garnku zagotuj soczewicę z pokruszoną kostką czosnkową i po kilku minutach dodaj makaron, ugotuj al’ dente i zgaś ogień pozostaw pod przykryciem na kilka minut.

Krok 3

Ostudź warzywa i pokrój w kostkę. Dodaj pokrojoną na plasterki kiełbasę, groszek, majonez i słonecznik. Wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i ulubionymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka jarzynowa Dziadka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka jarzynowa Dziadka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka jarzynowa Dziadka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka jarzynowa Dziadka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka jarzynowa Dziadka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka jarzynowa Dziadka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka jarzynowa Dziadka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej