
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
100 gramów
1 sztuka
50 gramów
6 łyżek
3 łyżki
0.5 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ziemniaki, włóż do garnka, zalej wodą i postaw na ogniu. Obierz marchewkę i pietruszkę i dodaj do gotujących się ziemniaków, ugotuj wszystko na twardo.
Krok 2
W oddzielnym garnku zagotuj soczewicę z pokruszoną kostką czosnkową i po kilku minutach dodaj makaron, ugotuj al' dente i zgaś ogień pozostaw pod przykryciem na kilka minut.
Krok 3
Ostudź warzywa i pokrój w kostkę. Dodaj pokrojoną na plasterki kiełbasę, groszek, majonez i słonecznik. Wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i ulubionymi ziołami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej