Sałatka z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

1006 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

247 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiełbasę pokrój w plastry, a ogórek i cebulkę w drobną kostkę.

Sałatka z kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i Ketchupem Hellmann’s Łagodnym.

Sałatka z kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Połącz sos z makaronem, kiełbasą, ogórkiem i cebulką. Wymieszaj sałatkę i podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki. Zamiast kiełbasy możesz użyć szynki.

Sałatka z kiełbasą  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kiełbasą Sałatka z kiełbasą

Sałatka na bazie kiełbasy? Tak! Ten przepis z pewnością posmakuje męskiej części domowników, ale nie tylko. Świetnie sprawdzi się ona również jako lunch do pracy czy przekąska zaserwowana gościom podczas przyjęcia. To jedno z dań w stylu „coś z niczego”. Do jej przygotowania możesz bowiem wykorzystać kiełbasę, która została ci z grilla – wystarczy, że pokroisz ją na plasterki. Równie dobrze sprawdzi się tu twój ulubiony gatunek szynki. Sałatkę możesz podać z dowolnym gatunkiem makaronu, nadadzą się kokardki, muszelki, świderki czy penne. Ważne, abyś ugotowała go al dente tak, aby nie rozpadał się i nie sklejał. Składniki sałatki najlepiej komponować się będą z sosem włoskim na bazie wody, octu, oleju roślinnego, papryki, bazylii, cebuli, czosnku, oregano, soli oraz kopru. Sałatkę podawaj ozdobioną natką pietruszki, koperkiem lub ze świeżymi listkami szpinaku.