Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiełbasę pokrój w plastry, a ogórek i cebulkę w drobną kostkę.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i Ketchupem Hellmann’s Łagodnym.
Krok 3
Połącz sos z makaronem, kiełbasą, ogórkiem i cebulką. Wymieszaj sałatkę i podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki. Zamiast kiełbasy możesz użyć szynki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kiełbasą
Sałatka na bazie kiełbasy? Tak! Ten przepis z pewnością posmakuje męskiej części domowników, ale nie tylko. Świetnie sprawdzi się ona również jako lunch do pracy czy przekąska zaserwowana gościom podczas przyjęcia. To jedno z dań w stylu „coś z niczego”. Do jej przygotowania możesz bowiem wykorzystać kiełbasę, która została ci z grilla – wystarczy, że pokroisz ją na plasterki. Równie dobrze sprawdzi się tu twój ulubiony gatunek szynki. Sałatkę możesz podać z dowolnym gatunkiem makaronu, nadadzą się kokardki, muszelki, świderki czy penne. Ważne, abyś ugotowała go al dente tak, aby nie rozpadał się i nie sklejał. Składniki sałatki najlepiej komponować się będą z sosem włoskim na bazie wody, octu, oleju roślinnego, papryki, bazylii, cebuli, czosnku, oregano, soli oraz kopru. Sałatkę podawaj ozdobioną natką pietruszki, koperkiem lub ze świeżymi listkami szpinaku.