Sałatka z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

1005 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

141 osób wydrukowało

Pobierz pdf

243 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiełbasę pokrój w plastry, a ogórek i cebulkę w drobną kostkę.

Sałatka z kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i Ketchupem Hellmann’s Łagodnym.

Sałatka z kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Połącz sos z makaronem, kiełbasą, ogórkiem i cebulką. Wymieszaj sałatkę i podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki. Zamiast kiełbasy możesz użyć szynki.

Sałatka z kiełbasą  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kiełbasą Sałatka z kiełbasą

Sałatka na bazie kiełbasy? Tak! Ten przepis z pewnością posmakuje męskiej części domowników, ale nie tylko. Świetnie sprawdzi się ona również jako lunch do pracy czy przekąska zaserwowana gościom podczas przyjęcia. To jedno z dań w stylu „coś z niczego”. Do jej przygotowania możesz bowiem wykorzystać kiełbasę, która została ci z grilla – wystarczy, że pokroisz ją na plasterki. Równie dobrze sprawdzi się tu twój ulubiony gatunek szynki. Sałatkę możesz podać z dowolnym gatunkiem makaronu, nadadzą się kokardki, muszelki, świderki czy penne. Ważne, abyś ugotowała go al dente tak, aby nie rozpadał się i nie sklejał. Składniki sałatki najlepiej komponować się będą z sosem włoskim na bazie wody, octu, oleju roślinnego, papryki, bazylii, cebuli, czosnku, oregano, soli oraz kopru. Sałatkę podawaj ozdobioną natką pietruszki, koperkiem lub ze świeżymi listkami szpinaku.