Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj i poszatkuj, marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach, chili pokrój na trzy części, a cebulę pokrój na plasterki.
Krok 2
Do pokrojonych warzyw dodaj szalotki oraz musztardę i dobrze wymieszaj.
Krok 5
Przez dwa dni mieszaj kapustę od czasu do czasu. A następnie poprzekładaj ją do słoików i trzymaj w chłodnym miejscu.
Krok 3
Wymieszaj olej z sosem Knorr.
Krok 4
Wlej sos do kapusty i całość dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej