
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
5 sztuk
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj, nie obieraj ich ze skórki. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach i odstaw.
Krok 2
Cebulę posiekaj.
Krok 3
Z ogórków odsącz sok i wymieszaj je z cebulą.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z przyprawą tzatziki i dopraw, jeżeli uznasz do za konieczne.
Krok 5
Sosem polej ogórki, wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
10 osób ogląda przepis: 
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą
60 min.
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej