
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
5 sztuk
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj, nie obieraj ich ze skórki. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach i odstaw.
Krok 2
Cebulę posiekaj.
Krok 3
Z ogórków odsącz sok i wymieszaj je z cebulą.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z przyprawą tzatziki i dopraw, jeżeli uznasz do za konieczne.
Krok 5
Sosem polej ogórki, wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej