Mizeria z ogórków z sosem tzatziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mizeria z ogórków z sosem tzatziki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

5 sztuk

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki umyj, nie obieraj ich ze skórki. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach i odstaw.

Krok 2

Cebulę posiekaj.

Krok 3

Z ogórków odsącz sok i wymieszaj je z cebulą.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z przyprawą tzatziki i dopraw, jeżeli uznasz do za konieczne.

Krok 5

Sosem polej ogórki, wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mizeria z ogórków z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mizeria z ogórków z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mizeria z ogórków z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mizeria z ogórków z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mizeria z ogórków z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mizeria z ogórków z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mizeria z ogórków z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mizeria z ogórków z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej