
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
5 sztuk
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj, nie obieraj ich ze skórki. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach i odstaw.
Krok 2
Cebulę posiekaj.
Krok 3
Z ogórków odsącz sok i wymieszaj je z cebulą.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z przyprawą tzatziki i dopraw, jeżeli uznasz do za konieczne.
Krok 5
Sosem polej ogórki, wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej