Mizeria z ogórków z sosem tzatziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mizeria z ogórków z sosem tzatziki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

5 sztuk

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki umyj, nie obieraj ich ze skórki. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach i odstaw.

Krok 2

Cebulę posiekaj.

Krok 3

Z ogórków odsącz sok i wymieszaj je z cebulą.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z przyprawą tzatziki i dopraw, jeżeli uznasz do za konieczne.

Krok 5

Sosem polej ogórki, wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mizeria z ogórków z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mizeria z ogórków z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mizeria z ogórków z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mizeria z ogórków z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mizeria z ogórków z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mizeria z ogórków z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mizeria z ogórków z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mizeria z ogórków z sosem tzatziki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Banoffee pie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej