
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
100 mililitrów
0.5 sztuki
150 gramów
1 opakowanie
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.

Krok 2
Na patelni zeszklij drobno pokrojoną cebulę. Po chwili dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.

Krok 3
Sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku.

Krok 4
Teraz dodaj oliwki przekrojone na pół, oregano i wszystko dokładnie wymieszaj. Duś 2-3 minuty.

Krok 5
Tuż przed podaniem posyp szpinak serem feta pokrojonym w kostkę. Aby potrawa była jeszcze smaczniejsza i ładniejsza, posyp ją również pomidorkami cherry pokrojonymi na ćwiartki.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szpinak z serem feta
Szpinakowe sosy są bardzo popularne niemal w każdej kuchni. Słyną ze swojej aksamitności i uniwersalności użycia. Można je dodać niemal do wszystkiego. Łączą się świetnie z wieloma makaronem, grillowanym mięsem czy rybami. Jak sprawić, by szpinak nabrał greckiego charakteru? Wystarczy podawać go ze słonym serem Feta i oliwkami. Feta to to tradycyjny grecki ser, produkowany głównie z mleka owczego, który dobrze topi się pod wpływem ciepła oraz doskonale komponuje z warzywami i pieczywem. Aby przygotować szpinak po grecku, podsmaż go najpierw na patelni i połącz z sosem do szpinaku Knorr na bazie śmietany. Potem dodaj wyjątkowy składnik dania, czyli właśnie pokruszony ser Feta. Aby danie cieszyło nie tylko podniebienie ale również oczy, dołóż do niego pomidorki cherry oraz oliwki. Tym sposobem powstanie prawdziwie grecka uczta. Szpinak po grecku możesz podawać z bagietką lub tostowym pieczywem.


































