Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

2980 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

254 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

269 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

0.5 opakowania

3 łyżki

100 mililitrów

0.5 sztuki

100 gramów

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.

Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - Krok 1

Krok 2

W garnku podsmaż cebulę. Dodaj pokrojone w ćwiartki pieczarki. Smaż, aż będą zupełnie suche. Następnie dodaj szpinak. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie Naturalnie Smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr i zagotuj.

Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - Krok 2

Krok 3

Kajzerki przetnij na pół, wydrąż, zapiecz chwilę w piekarniku, a następnie nafaszeruj szpinakiem. Posyp serem i zapiekaj w 190 °C przez 10 minut. Pieczarki możesz zastąpić dowolnymi grzybami.

Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - Krok 3
4

Opinie o przepisie

  • Marzena Olbrot

    Marzena Olbrot, 09.09.2016

    znakomicie nadaje się na kolację

    Odpowiedz Odpowiedz
  • justyna kaleta

    justyna kaleta, 04.09.2016

    świetny pomysł na kolacje.polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Milena Gielec

    Milena Gielec, 28.06.2016

    pyszne są! polecam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Pietrzak

    Alicja Pietrzak, 25.01.2016

    wygląda przepysznie :-) Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami

Wyborne w smaku i proste do przygotowania – takie są właśnie kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami. Poznaj przepis na danie, które sprawdzi się zarówno na smaczną kolację w ciągu tygodnia, jak i na aromatyczną przekąskę w sobotę ze znajomymi. Danie, które tak pomysłowo łączy kilka wyrazistych w smaku produktów, na pewno zostanie docenione przez niejednego miłośnika dobrego jedzenia. Do przygotowania tych kajzerek potrzebujesz szpinak (świeży lub mrożony), cebulę i pieczarki. To warzywne trio doskonale ze sobą współgra – słodko-ostra w smaku cebula, aromatyczne pieczarki i delikatny szpinak tworzą razem farsz idealny. Wymienione składniki zalej sosem czosnkowo-serowym, który nada potrawie kremowej konsystencji. Gotowym nadzieniem możesz nafaszerować kajzerki. Pamiętaj, by całość posypać tartym żółtym serem i zapiec przez kilka minut w piekarniku. Bułeczki pełne smaki smakują obłędnie!