Kajzerki nadziewane pieczarkami - bułeczki | Przepisy.pl pixel

Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
3221 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

302 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

455 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

0.5 opakowania

3 łyżki

100 mililitrów

0.5 sztuki

100 gramów

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.

Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - Krok 1

Krok 2

W garnku podsmaż cebulę. Dodaj pokrojone w ćwiartki pieczarki. Smaż, aż będą zupełnie suche. Następnie dodaj szpinak. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie Naturalnie Smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr i zagotuj.

Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - Krok 2

Krok 3

Kajzerki przetnij na pół, wydrąż, zapiecz chwilę w piekarniku, a następnie nafaszeruj szpinakiem. Posyp serem i zapiekaj w 190 °C przez 10 minut. Pieczarki możesz zastąpić dowolnymi grzybami.

Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

4

Opinie o przepisie

  • Marzena Olbrot

    Marzena Olbrot , 09.09.2016

    znakomicie nadaje się na kolację

    Odpowiedz Odpowiedz
  • justyna kaleta

    justyna kaleta , 04.09.2016

    świetny pomysł na kolacje.polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Milena Gielec

    Milena Gielec , 28.06.2016

    pyszne są! polecam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Pietrzak

    Alicja Pietrzak , 25.01.2016

    wygląda przepysznie :-) Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami

Wyborne w smaku i proste do przygotowania – takie są właśnie kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami. Poznaj przepis na danie, które sprawdzi się zarówno na smaczną kolację w ciągu tygodnia, jak i na aromatyczną przekąskę w sobotę ze znajomymi. Danie, które tak pomysłowo łączy kilka wyrazistych w smaku produktów, na pewno zostanie docenione przez niejednego miłośnika dobrego jedzenia. Do przygotowania tych kajzerek potrzebujesz szpinak (świeży lub mrożony), cebulę i pieczarki. To warzywne trio doskonale ze sobą współgra – słodko-ostra w smaku cebula, aromatyczne pieczarki i delikatny szpinak tworzą razem farsz idealny. Wymienione składniki zalej sosem czosnkowo-serowym, który nada potrawie kremowej konsystencji. Gotowym nadzieniem możesz nafaszerować kajzerki. Pamiętaj, by całość posypać tartym żółtym serem i zapiec przez kilka minut w piekarniku. Bułeczki pełne smaki smakują obłędnie!