Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami
łatwe
421 osób zapisało

Składniki
450 gramów
0.5 opakowania
3 łyżki
100 mililitrów
0.5 sztuki
100 gramów
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.

Krok 2
W garnku podsmaż cebulę. Dodaj pokrojone w ćwiartki pieczarki. Smaż, aż będą zupełnie suche. Następnie dodaj szpinak. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie Naturalnie Smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr i zagotuj.

Krok 3
Kajzerki przetnij na pół, wydrąż, zapiecz chwilę w piekarniku, a następnie nafaszeruj szpinakiem. Posyp serem i zapiekaj w 190 °C przez 10 minut. Pieczarki możesz zastąpić dowolnymi grzybami.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami
Wyborne w smaku i proste do przygotowania – takie są właśnie kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami. Poznaj przepis na danie, które sprawdzi się zarówno na smaczną kolację w ciągu tygodnia, jak i na aromatyczną przekąskę w sobotę ze znajomymi. Danie, które tak pomysłowo łączy kilka wyrazistych w smaku produktów, na pewno zostanie docenione przez niejednego miłośnika dobrego jedzenia. Do przygotowania tych kajzerek potrzebujesz szpinak (świeży lub mrożony), cebulę i pieczarki. To warzywne trio doskonale ze sobą współgra – słodko-ostra w smaku cebula, aromatyczne pieczarki i delikatny szpinak tworzą razem farsz idealny. Wymienione składniki zalej sosem czosnkowo-serowym, który nada potrawie kremowej konsystencji. Gotowym nadzieniem możesz nafaszerować kajzerki. Pamiętaj, by całość posypać tartym żółtym serem i zapiec przez kilka minut w piekarniku. Bułeczki pełne smaki smakują obłędnie!