Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
1878 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

232 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

247 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

300 gramów

2 łyżki

100 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.

Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej patelni z margaryną usmaż kurczaka pokrojonego w duże kawałki.

Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - Krok 2

Krok 3

Kiedy kurczak będzie gotowy, dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.

Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - Krok 3

Krok 4

Przyprawę Naturalnie Smaczne Knorr wymieszaj ze śmietanką i musztardą. Wlej sos na patelnię. Dokładnie wymieszaj i zagotuj. Kurczaka w sosie musztardowym możesz podawać z ziemniakami gotowanymi lub opiekanymi.

Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

37

Opinie o przepisie

  • Elwira Pawlita

    Elwira Pawlita , 30.03.2016

    świetne, szybkie danie, dobre z ziemniakami , ryżem lub kaszą.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Angelus

    Łukasz Angelus , 10.03.2016

    Lepsza taka śmietana do zup czy taka do kawy ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • natalka_ck natalka_ck

    natalka_ck natalka_ck , 06.03.2015

    Na kroku 4 przepis się kończy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Lawniczek

    Teresa Lawniczek , 19.02.2015

    a jaki jest krok 5?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Dana Blo

    Dana Blo , 17.02.2015

    wg mnie taki sob ie,musztarda francuska jest ostra czuc ocet.Ale sie zjadło.Moze z ziemniakami byłoby lepsze.Trzeba przyznac ,ze to szybkie danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Ochonski

    Zbigniew Ochonski , 16.02.2015

    Tylko nie szpinak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Niewia Domska Alusha

    Niewia Domska Alusha , 16.02.2015

    wersja na bogato... osobiscie robie podobny bez szcztucznego sosu z proszku, bez margaryny i smietany

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Wierzba

    Barbara Wierzba , 16.02.2015

    Smacznego,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Ożga

    Anna Ożga , 16.02.2015

    nie znoszę szpinaku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Mirek Mirunio Dermanowski

    Mirosław Mirek Mirunio Dermanowski , 16.02.2015

    Tylko ze śmietaną.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Milczanowski

    Sebastian Milczanowski , 15.02.2015

    uwielbiam szpinak.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Wojtan

    Beata Wojtan , 15.02.2015

    ku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Wielgo

    Roman Wielgo , 15.02.2015

    Madziu i Małgosiu to jest sama esencja smaku mimo że jedzenia szpinaku nauczyła mnie moja żona Powiem że nie nażekam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irek Witek

    Irek Witek , 15.02.2015

    Aga kiedy tak ugotujesz?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Henry Jakubowski

    Wiesław Henry Jakubowski , 15.02.2015

    albo w sosie grzybowym z pieczarkami w całosci mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leokadia Wedzina-Rębas

    Leokadia Wedzina-Rębas , 15.02.2015

    Halo Krzys :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Bąk

    Krzysztof Bąk , 15.02.2015

    W to mi graj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Maria Bloch

    Danuta Maria Bloch , 15.02.2015

    no czas wyprobowac ten przepis.Ja tez kiedys nie przepadalamza szpinakiem ,ale jak ktos napisal smaki nam sie zmieniaja i teraz go lubie.Pyszne sa pierogi ze szpinakiem:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Rajski

    Dariusz Rajski , 15.02.2015

    Moje kochanie czy znasz smak szpinaku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogu Miła

    Bogu Miła , 15.02.2015

    Nie ma lepszego dania jak szpinak z kurczakiem w sosie serowo czosnkowym, poprostu pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Górniak

    Tadeusz Górniak , 15.02.2015

    Nie jadam kurczaka kupionego w markecie ....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Kołacińska

    Bożena Kołacińska , 15.02.2015

    Zrób a przyjdę spróbuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Sypniewski

    Grzegorz Sypniewski , 15.02.2015

    to kiedy mam przyjść na to coś?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Słupna

    Anna Słupna , 15.02.2015

    mniam, smacznego...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kozieradzki

    Janusz Kozieradzki , 15.02.2015

    Smacznie to Mireczko wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jesień Bożena

    Jesień Bożena , 15.02.2015

    zapewne ma Pan rację :) Dziękuje :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Wojtkiewicz

    Tadeusz Wojtkiewicz , 15.02.2015

    To nie potrawy odrzucają dzieci tylko to ten zielony kolor.. Smacznego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jesień Bożena

    Jesień Bożena , 15.02.2015

    Smaki się zmieniają i szpinak w dzieciństwie był potrawą nielubianą a teraz uwielbiam go :) Dobrze zrobiony doda smaku każdej potrawie i można go podawać na wiele sposobów . Ten przepis jest bardzo ciekawym i zapewne zrobię z całą przyjemnością i taka samom zjem :) .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Wąsowicz

    Małgorzata Wąsowicz , 15.02.2015

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym

Szpinak dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.