Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

1859 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

211 osób wydrukowało

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

300 gramów

2 łyżki

100 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.

Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej patelni z margaryną usmaż kurczaka pokrojonego w duże kawałki.

Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - Krok 2

Krok 3

Kiedy kurczak będzie gotowy, dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.

Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - Krok 3

Krok 4

Przyprawę Naturalnie Smaczne Knorr wymieszaj ze śmietanką i musztardą. Wlej sos na patelnię. Dokładnie wymieszaj i zagotuj. Kurczaka w sosie musztardowym możesz podawać z ziemniakami gotowanymi lub opiekanymi.

Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - Krok 4
36

Opinie o przepisie

  • Elwira Pawlita

    Elwira Pawlita

    świetne, szybkie danie, dobre z ziemniakami , ryżem lub kaszą.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Angelus

    Łukasz Angelus

    Lepsza taka śmietana do zup czy taka do kawy ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • natalka_ck natalka_ck

    natalka_ck natalka_ck

    Na kroku 4 przepis się kończy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Lawniczek

    Teresa Lawniczek

    a jaki jest krok 5?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dana Blo

    Dana Blo

    wg mnie taki sob ie,musztarda francuska jest ostra czuc ocet.Ale sie zjadło.Moze z ziemniakami byłoby lepsze.Trzeba przyznac ,ze to szybkie danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Ochonski

    Zbigniew Ochonski

    Tylko nie szpinak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Niewia Domska Alusha

    Niewia Domska Alusha

    wersja na bogato... osobiscie robie podobny bez szcztucznego sosu z proszku, bez margaryny i smietany

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Wierzba

    Barbara Wierzba

    Smacznego,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Ożga

    Anna Ożga

    nie znoszę szpinaku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Mirek Mirunio Dermanowski

    Mirosław Mirek Mirunio Dermanowski

    Tylko ze śmietaną.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Milczanowski

    Sebastian Milczanowski

    uwielbiam szpinak.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Wojtan

    Beata Wojtan

    ku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Wielgo

    Roman Wielgo

    Madziu i Małgosiu to jest sama esencja smaku mimo że jedzenia szpinaku nauczyła mnie moja żona Powiem że nie nażekam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irek Witek

    Irek Witek

    Aga kiedy tak ugotujesz?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Henry Jakubowski

    Wiesław Henry Jakubowski

    albo w sosie grzybowym z pieczarkami w całosci mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leokadia Wedzina-Rębas

    Leokadia Wedzina-Rębas

    Halo Krzys :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Bąk

    Krzysztof Bąk

    W to mi graj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Maria Bloch

    Danuta Maria Bloch

    no czas wyprobowac ten przepis.Ja tez kiedys nie przepadalamza szpinakiem ,ale jak ktos napisal smaki nam sie zmieniaja i teraz go lubie.Pyszne sa pierogi ze szpinakiem:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Rajski

    Dariusz Rajski

    Moje kochanie czy znasz smak szpinaku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogu Miła

    Bogu Miła

    Nie ma lepszego dania jak szpinak z kurczakiem w sosie serowo czosnkowym, poprostu pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Górniak

    Tadeusz Górniak

    Nie jadam kurczaka kupionego w markecie ....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Kołacińska

    Bożena Kołacińska

    Zrób a przyjdę spróbuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Sypniewski

    Grzegorz Sypniewski

    to kiedy mam przyjść na to coś?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Słupna

    Anna Słupna

    mniam, smacznego...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kozieradzki

    Janusz Kozieradzki

    Smacznie to Mireczko wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jesień Bożena

    Jesień Bożena

    zapewne ma Pan rację :) Dziękuje :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Wojtkiewicz

    Tadeusz Wojtkiewicz

    To nie potrawy odrzucają dzieci tylko to ten zielony kolor.. Smacznego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jesień Bożena

    Jesień Bożena

    Smaki się zmieniają i szpinak w dzieciństwie był potrawą nielubianą a teraz uwielbiam go :) Dobrze zrobiony doda smaku każdej potrawie i można go podawać na wiele sposobów . Ten przepis jest bardzo ciekawym i zapewne zrobię z całą przyjemnością i taka samom zjem :) .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Wąsowicz

    Małgorzata Wąsowicz

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Molicka

    Maria Molicka

    mam to samo, ale trzeba pokonać koszmary :) mojej córce posmakował szpinak w pizzy i ma ochotę na takie danie ;) może i ja przełamię swoje opory?

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej