Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym
łatwe
204 osoby zapisały
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
300 gramów
2 łyżki
100 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni z margaryną usmaż kurczaka pokrojonego w duże kawałki.
Krok 3
Kiedy kurczak będzie gotowy, dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.
Krok 4
Przyprawę Naturalnie Smaczne Knorr wymieszaj ze śmietanką i musztardą. Wlej sos na patelnię. Dokładnie wymieszaj i zagotuj. Kurczaka w sosie musztardowym możesz podawać z ziemniakami gotowanymi lub opiekanymi.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej