Makaron ze szpinakiem i serem feta - kokardki | Przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
1382 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

307 osób wydrukowało

Pobierz pdf

397 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

300 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.

Makaron ze szpinakiem i serem feta  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej margarynę i dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.

Makaron ze szpinakiem i serem feta  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj.

Makaron ze szpinakiem i serem feta  - Krok 3

Krok 4

Makaron odcedź i wymieszaj ze szpinakiem. Podawaj posypany dużymi kostkami sera feta.

Makaron ze szpinakiem i serem feta  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron ze szpinakiem i serem feta Makaron ze szpinakiem i serem feta

Nie masz pomysłu na szybki obiad? Makaron ze szpinakiem i serem feta to świetna propozycja dla wszystkich zapracowanych, którzy nie mają czasu, aby spędzać wiele godzin w kuchni. To danie, którego nie powstydzisz się przed kolegami z pracy czy gośćmi zaproszonymi na kolację. Do przygotowania potrawy użyj ulubionego rodzaju makaronu. Mogą być to kokardki, czyli farfalle, lub rurki, kolanka czy nawet spaghetti. Sos powstanie na bazie śmietany oraz sera feta, typowego składnika dań bałkańskich. W połączeniu z podsmażonym na margarynie szpinakiem powstanie niezwykle gęsty i kuszący smakiem sos. Ser feta z łatwością rozpuści się pod wpływem ciepła. Do dania dodać możesz czosnek, oregano i gałkę muszkatołową. Jeśli lubisz chrupiące dodatki w sosach dorzuć prażone pestki słonecznika lub orzechy. Podawaj od razu po przygotowaniu!