Makaron ze szpinakiem i serem feta - kokardki | Przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

1379 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

299 osób wydrukowało

Pobierz pdf

381 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

300 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.

Makaron ze szpinakiem i serem feta  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej margarynę i dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.

Makaron ze szpinakiem i serem feta  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj.

Makaron ze szpinakiem i serem feta  - Krok 3

Krok 4

Makaron odcedź i wymieszaj ze szpinakiem. Podawaj posypany dużymi kostkami sera feta.

Makaron ze szpinakiem i serem feta  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron ze szpinakiem i serem feta Makaron ze szpinakiem i serem feta

Nie masz pomysłu na szybki obiad? Makaron ze szpinakiem i serem feta to świetna propozycja dla wszystkich zapracowanych, którzy nie mają czasu, aby spędzać wiele godzin w kuchni. To danie, którego nie powstydzisz się przed kolegami z pracy czy gośćmi zaproszonymi na kolację. Do przygotowania potrawy użyj ulubionego rodzaju makaronu. Mogą być to kokardki, czyli farfalle, lub rurki, kolanka czy nawet spaghetti. Sos powstanie na bazie śmietany oraz sera feta, typowego składnika dań bałkańskich. W połączeniu z podsmażonym na margarynie szpinakiem powstanie niezwykle gęsty i kuszący smakiem sos. Ser feta z łatwością rozpuści się pod wpływem ciepła. Do dania dodać możesz czosnek, oregano i gałkę muszkatołową. Jeśli lubisz chrupiące dodatki w sosach dorzuć prażone pestki słonecznika lub orzechy. Podawaj od razu po przygotowaniu!