Makaron ze szpinakiem i serem feta - kokardki | Przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

1372 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

290 osób wydrukowało

Pobierz pdf

372 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

300 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.

Makaron ze szpinakiem i serem feta  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej margarynę i dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.

Makaron ze szpinakiem i serem feta  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj.

Makaron ze szpinakiem i serem feta  - Krok 3

Krok 4

Makaron odcedź i wymieszaj ze szpinakiem. Podawaj posypany dużymi kostkami sera feta.

Makaron ze szpinakiem i serem feta  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron ze szpinakiem i serem feta Makaron ze szpinakiem i serem feta

Nie masz pomysłu na szybki obiad? Makaron ze szpinakiem i serem feta to świetna propozycja dla wszystkich zapracowanych, którzy nie mają czasu, aby spędzać wiele godzin w kuchni. To danie, którego nie powstydzisz się przed kolegami z pracy czy gośćmi zaproszonymi na kolację. Do przygotowania potrawy użyj ulubionego rodzaju makaronu. Mogą być to kokardki, czyli farfalle, lub rurki, kolanka czy nawet spaghetti. Sos powstanie na bazie śmietany oraz sera feta, typowego składnika dań bałkańskich. W połączeniu z podsmażonym na margarynie szpinakiem powstanie niezwykle gęsty i kuszący smakiem sos. Ser feta z łatwością rozpuści się pod wpływem ciepła. Do dania dodać możesz czosnek, oregano i gałkę muszkatołową. Jeśli lubisz chrupiące dodatki w sosach dorzuć prażone pestki słonecznika lub orzechy. Podawaj od razu po przygotowaniu!