Wrapy orientalne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapy orientalne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
274 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

246 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

0.5 pęczka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki gotuj w lekko słonej wodzie przez 2-3 minuty.

Wrapy orientalne - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój w paski.

Wrapy orientalne - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i wodą. Dodaj pokrojoną kolendrę.

Wrapy orientalne - Krok 3

Krok 4

Szpinak i paprykę połącz w misce z ugotowanymi krewetkami. Dodaj przygotowany sos Knorr i wymieszaj.

Wrapy orientalne - Krok 4

Krok 5

Gotowy farsz ułóż na plackach i zwiń je.

Wrapy orientalne - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

2

Opinie o przepisie

  • Seweryn Wiśniewski

    Seweryn Wiśniewski , 18.01.2021

    krewetki i sos gyros?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapy orientalneWrapy orientalne

Krewetki gotuj w lekko słonej wodzie przez 2-3 minuty.