Wrapy orientalne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapy orientalne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
274 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

243 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

0.5 pęczka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki gotuj w lekko słonej wodzie przez 2-3 minuty.

Wrapy orientalne - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój w paski.

Wrapy orientalne - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i wodą. Dodaj pokrojoną kolendrę.

Wrapy orientalne - Krok 3

Krok 4

Szpinak i paprykę połącz w misce z ugotowanymi krewetkami. Dodaj przygotowany sos Knorr i wymieszaj.

Wrapy orientalne - Krok 4

Krok 5

Gotowy farsz ułóż na plackach i zwiń je.

Wrapy orientalne - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

2

Opinie o przepisie

  • Seweryn Wiśniewski

    Seweryn Wiśniewski , 18.01.2021

    krewetki i sos gyros?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tortilla ze szpinakiem
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapy orientalneWrapy orientalne

Krewetki gotuj w lekko słonej wodzie przez 2-3 minuty.