Wrapy orientalne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapy orientalne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
274 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

246 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

0.5 pęczka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki gotuj w lekko słonej wodzie przez 2-3 minuty.

Wrapy orientalne - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój w paski.

Wrapy orientalne - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i wodą. Dodaj pokrojoną kolendrę.

Wrapy orientalne - Krok 3

Krok 4

Szpinak i paprykę połącz w misce z ugotowanymi krewetkami. Dodaj przygotowany sos Knorr i wymieszaj.

Wrapy orientalne - Krok 4

Krok 5

Gotowy farsz ułóż na plackach i zwiń je.

Wrapy orientalne - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

2

Opinie o przepisie

  • Seweryn Wiśniewski

    Seweryn Wiśniewski , 18.01.2021

    krewetki i sos gyros?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapy orientalne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapy orientalneWrapy orientalne

Krewetki gotuj w lekko słonej wodzie przez 2-3 minuty.