Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
0.5 pęczka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki gotuj w lekko słonej wodzie przez 2-3 minuty.
Krok 2
Paprykę pokrój w paski.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i wodą. Dodaj pokrojoną kolendrę.
Krok 4
Szpinak i paprykę połącz w misce z ugotowanymi krewetkami. Dodaj przygotowany sos Knorr i wymieszaj.
Krok 5
Gotowy farsz ułóż na plackach i zwiń je.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej