Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku
łatwe
197 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną marchewkę pokrój w cienkie półplastry i przesmaż wraz z czosnkiem w rozgrzanym garnku. Wlej 1 l wody i zagotuj.
Krok 2
Piersi kurczaka przekrój wzdłuż na pół i usmaż na patelni. Pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do garnka.
Krok 3
Zupę dopraw Bulionetką, dodaj tymianek oraz pieprz.
Krok 4
Na koniec dodaj liście szpinaku, zupę gotuj 5 minut. Przed podaniem posyp startym serem. Podawaj z pieczywem.

Dobra rada:
Zamiast zwykłego pieczywa możesz podać do zupy chrupiące grzanki z bagietki zapieczone z serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej