Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

95 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną marchewkę pokrój w cienkie półplastry i przesmaż wraz z czosnkiem w rozgrzanym garnku. Wlej 1 l wody i zagotuj.

Krok 2

Piersi kurczaka przekrój wzdłuż na pół i usmaż na patelni. Pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do garnka.

Krok 3

Zupę dopraw Bulionetką, dodaj tymianek oraz pieprz.

Krok 4

Na koniec dodaj liście szpinaku, zupę gotuj 5 minut. Przed podaniem posyp startym serem. Podawaj z pieczywem.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zamiast zwykłego pieczywa możesz podać do zupy chrupiące grzanki z bagietki zapieczone z serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej