Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku
łatwe
195 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną marchewkę pokrój w cienkie półplastry i przesmaż wraz z czosnkiem w rozgrzanym garnku. Wlej 1 l wody i zagotuj.
Krok 2
Piersi kurczaka przekrój wzdłuż na pół i usmaż na patelni. Pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do garnka.
Krok 3
Zupę dopraw Bulionetką, dodaj tymianek oraz pieprz.
Krok 4
Na koniec dodaj liście szpinaku, zupę gotuj 5 minut. Przed podaniem posyp startym serem. Podawaj z pieczywem.

Dobra rada:
Zamiast zwykłego pieczywa możesz podać do zupy chrupiące grzanki z bagietki zapieczone z serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej