Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

heart
95 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

197 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną marchewkę pokrój w cienkie półplastry i przesmaż wraz z czosnkiem w rozgrzanym garnku. Wlej 1 l wody i zagotuj.

Krok 2

Piersi kurczaka przekrój wzdłuż na pół i usmaż na patelni. Pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do garnka.

Krok 3

Zupę dopraw Bulionetką, dodaj tymianek oraz pieprz.

Krok 4

Na koniec dodaj liście szpinaku, zupę gotuj 5 minut. Przed podaniem posyp startym serem. Podawaj z pieczywem.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zamiast zwykłego pieczywa możesz podać do zupy chrupiące grzanki z bagietki zapieczone z serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klarowna zupa z kurczakiem i liśćmi szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej