Makaron z grzybami i migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z grzybami i migdałami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

160 gramów

2 sztuki

1 garść

1 łyżeczka

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w paski. Czosnek i cebulę posiekaj, a orzechy rozkrusz. Marchew i selera pokrój w plasterki.

Krok 2

W szerokim rondlu podsmaż czosnek, marchew, selera i cebulę. Po chwili smażenia dodaj grzyby i smaż jeszcze 2 minuty.

Krok 3

Teraz wsyp na patelnię kurkumę Knorr i smaż jeszcze jedną minutę.

Krok 4

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 5

Po gotowaniu odcedź makaron i od razu dodaj do sosu. Wlej kilka łyżek wody z gotowania makaronu i duś całość 2-3 minuty, aż makaron i sos lekko zgęstnieją. Podawaj posypane migdałami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

2

Opinie o przepisie

  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 09.08.2021

    Do przygotowania dania potrzebujemy zarówno orzechów włoskich, jak i migdałów.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ciekawa

    Ciekawa , 05.08.2021

    To orzechy włoskie czy migdały?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z grzybami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z grzybami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z grzybami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z grzybami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z grzybami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z grzybami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z grzybami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z grzybami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szpinak z porem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z grzybami i migdałamiMakaron z grzybami i migdałami

Danie z makaronem to szybki i praktyczny sposób na codzienny obiad. Wystarczy użyć ulubionego makaronu oraz dodatków mięsnych bądź warzywnych, żeby stworzyć smaczny posiłek. Tym razem będzie oryginalnie – główną rolę obok makaronu zagrają grzyby i migdały. Produkty pozornie z innych półek, ale pasują do siebie doskonale. Przekonaj się!

Dla kogo?

Dla fanów makaronów i ciekawych połączeń kulinarnych. Tutaj masz wszystko, czego potrzebujesz. Sprawdź, jak to smakuje!

Na jaką okazję?

Makaron z grzybami i migdałami to pomysł na szybki oraz niebanalny obiad. Przekonaj się, że dania makaronowe, dzięki odpowiednim połączeniom składników, mogą stanowić posiłek z wyższej półki.

Czy wiesz, że?

Boczniaki najczęściej kupimy zafoliowane w tackach. Niestety, pod folią parują, co wpływa na ich strukturę oraz smak. W warzywniakach i na bazarach często dostaniemy boczniaki luzem. Sprawdź, być może znajdziesz je w swojej okolicy.

Dla urozmaicenia:

Do potrawy użyj dowolnego makaronu. Świderki, kokardki, penne – każdy się sprawdzi równie dobrze.