Makaron z grzybami i migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z grzybami i migdałami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

160 gramów

2 sztuki

1 garść

1 łyżeczka

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w paski. Czosnek i cebulę posiekaj, a orzechy rozkrusz. Marchew i selera pokrój w plasterki.

Krok 2

W szerokim rondlu podsmaż czosnek, marchew, selera i cebulę. Po chwili smażenia dodaj grzyby i smaż jeszcze 2 minuty.

Krok 3

Teraz wsyp na patelnię kurkumę Knorr i smaż jeszcze jedną minutę.

Krok 4

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 5

Po gotowaniu odcedź makaron i od razu dodaj do sosu. Wlej kilka łyżek wody z gotowania makaronu i duś całość 2-3 minuty, aż makaron i sos lekko zgęstnieją. Podawaj posypane migdałami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z grzybami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z grzybami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z grzybami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z grzybami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z grzybami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z grzybami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z grzybami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z grzybami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z grzybami i migdałamiMakaron z grzybami i migdałami

Danie z makaronem to szybki i praktyczny sposób na codzienny obiad. Wystarczy użyć ulubionego makaronu oraz dodatków mięsnych bądź warzywnych, żeby stworzyć smaczny posiłek. Tym razem będzie oryginalnie – główną rolę obok makaronu zagrają grzyby i migdały. Produkty pozornie z innych półek, ale pasują do siebie doskonale. Przekonaj się!

Dla kogo?

Dla fanów makaronów i ciekawych połączeń kulinarnych. Tutaj masz wszystko, czego potrzebujesz. Sprawdź, jak to smakuje!

Na jaką okazję?

Makaron z grzybami i migdałami to pomysł na szybki oraz niebanalny obiad. Przekonaj się, że dania makaronowe, dzięki odpowiednim połączeniom składników, mogą stanowić posiłek z wyższej półki.

Czy wiesz, że?

Boczniaki najczęściej kupimy zafoliowane w tackach. Niestety, pod folią parują, co wpływa na ich strukturę oraz smak. W warzywniakach i na bazarach często dostaniemy boczniaki luzem. Sprawdź, być może znajdziesz je w swojej okolicy.

Dla urozmaicenia:

Do potrawy użyj dowolnego makaronu. Świderki, kokardki, penne – każdy się sprawdzi równie dobrze.