
Składniki
160 gramów
2 sztuki
1 garść
1 łyżeczka
300 gramów
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby pokrój w paski. Czosnek i cebulę posiekaj, a orzechy rozkrusz. Marchew i selera pokrój w plasterki.
Krok 2
W szerokim rondlu podsmaż czosnek, marchew, selera i cebulę. Po chwili smażenia dodaj grzyby i smaż jeszcze 2 minuty.
Krok 3
Teraz wsyp na patelnię kurkumę Knorr i smaż jeszcze jedną minutę.
Krok 4
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 5
Po gotowaniu odcedź makaron i od razu dodaj do sosu. Wlej kilka łyżek wody z gotowania makaronu i duś całość 2-3 minuty, aż makaron i sos lekko zgęstnieją. Podawaj posypane migdałami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z grzybami i migdałami
Danie z makaronem to szybki i praktyczny sposób na codzienny obiad. Wystarczy użyć ulubionego makaronu oraz dodatków mięsnych bądź warzywnych, żeby stworzyć smaczny posiłek. Tym razem będzie oryginalnie – główną rolę obok makaronu zagrają grzyby i migdały. Produkty pozornie z innych półek, ale pasują do siebie doskonale. Przekonaj się!
Dla kogo?
Dla fanów makaronów i ciekawych połączeń kulinarnych. Tutaj masz wszystko, czego potrzebujesz. Sprawdź, jak to smakuje!
Na jaką okazję?
Makaron z grzybami i migdałami to pomysł na szybki oraz niebanalny obiad. Przekonaj się, że dania makaronowe, dzięki odpowiednim połączeniom składników, mogą stanowić posiłek z wyższej półki.
Czy wiesz, że?
Boczniaki najczęściej kupimy zafoliowane w tackach. Niestety, pod folią parują, co wpływa na ich strukturę oraz smak. W warzywniakach i na bazarach często dostaniemy boczniaki luzem. Sprawdź, być może znajdziesz je w swojej okolicy.
Dla urozmaicenia:
Do potrawy użyj dowolnego makaronu. Świderki, kokardki, penne – każdy się sprawdzi równie dobrze.




































