
Składniki
110 gramów
1 sztuka
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron penne ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
W tym czasie cebulę pokrój w drobną kostkę, marchew zetrzyj na tarce, a dynię pokrój w kostkę 0,5 cm na 0,5 cm. Zetrzyj skórkę z pomarańczy i cytryny.
Krok 3
Wszystkie warzywa podsmaż na oliwie przez ok. 5 minut. W tym czasie dodaj do smażenia rozmaryn i liść laurowy Knorr.
Krok 4
Teraz dodaj do warzyw odcedzony makaron oraz otartą skórkę z pomarańczy i cytryny.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej do makaronu. Całość dokładnie wymieszaj, zagotuj i natychmiast podawaj.
Krok 6
Przed podaniem usuń rozmaryn i liść laurowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron penne z dynią i pomarańczą
Wszyscy kochamy makarony! Jadamy je na różne sposoby, rzadko jednak wychodzimy poza utarte schematy. Czy zdarzyło Ci się próbować makaronu penne z dynią i pomarańczą? Cytrusowy aromat fantastycznie podkręca smak dania. Co więcej, to łatwy sposób na wykorzystanie dyni. Same plusy. Koniecznie spróbuj!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy lubią szybkie dania z makaronem. Penne z dynią to smaczna odskocznia od tradycyjnych przepisów.
Na jaką okazję?
Makaron penne z dynią i pomarańczą przygotujesz w pół godziny, więc to idealne rozwiązania na codzienny obiad. Gdy nie masz czasu na długie gotowanie, wybierz to danie!
Czy wiesz, że?
Penne to typowy dla kuchni włoskiej makaron w kształcie rurek. Świetnie pasuje do wielu potraw, szczególnie tych smażonych i zapiekanych.
Dla urozmaicenia:
Zamiast oliwy z oliwek do podsmażenia warzyw możesz użyć oleju rzepakowego.