Spaghetti bolognese z warzywami

- Krok 1Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.
- Krok 2Warzywa pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso mielone i smaż, aż będzie suche.
- Krok 3Dodaj pomidory oraz Fix wymieszany z 200 ml wody. Gotuj ok. 5 min, aż sos zgęstnieje. Dodaj ugotowany makaron i dobrze wymieszaj.

Gotowe danie można posypać tartym serem.

Oto jest! Obiekt westchnień miłośników kuchni włoskiej i ostatnia deska ratunku dla potrzebujących „dań w minutę” - Spaghetti Bolognese z warzywami! Słodycz soczystych pomidorów, odurzające aromatem zioła i przyprawy, ciągnący się ser, a na dodatek – chrupiące warzywa… Czy właśnie w tym momencie czujesz burczenie w brzuchu?
Dla kogo? Spaghetti Bolognese z warzywami trafi prosto w serca wielbicieli śródziemnomorskich specjałów, którzy w swoich czterech ścianach chcą natychmiast poczuć namiastkę słonecznej Italii.
Na jaką okazję? Kiedy twoja rodzina kieruje w twoją stronę pełne pytań spojrzenia: „Co dziś na obiad”, a w twojej głowie pustka, Spaghetti Bolognese z warzywami uratuje ten dzień… i nasz rodzicielski honor, bo na talerzu sprytnie ukryją się warzywa.
Dla urozmaicenia: Spaghetti Bolognese poleca się lubiącym eksperymentować – mięso wieprzowe czy indycze? Jaki ser? Które warzywa? Czas na rodzinne głosowanie!
Czy wiesz, że? Tagliatelle zamiast spaghetti? Dokładnie tak! Według tradycyjnych receptur, Spaghetti Bolognese przyrządza się we Włoszech najczęściej z makaronowymi wstążkami. To one biorą na siebie ciężar utrzymania ciężkiego, zawiesistego sosu.
Przygotuj Spaghetti Bolognese z warzywami i bądź gotów na prawdziwą ucztę!