
Składniki
1 sztuka
250 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i cebulę posiekaj w drobną kostkę. Cukinię pokrój w półplastry. Całość przesmaż na patelni.

Krok 2
Dodaj mielone mięso i smaż wszystko przez 8 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i wlej na patelnię. Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora i gotuj 3 minuty. Podawaj z makaronem, a wierzch posyp startym serem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoskie spaghetti bolognese
Pomidorowy klasyk z dodatkiem delikatnej zielonej cukinii. Włoskie spaghetti bolognese zyska dzięki niej ciekawszy smak. Twoja rodzina uwielbia dania na bazie makaronu i dlatego często przygotowujesz gęsty aromatyczny sos bolognese? Tym bardziej warto od czasu do czasu urozmaicić jego smak i dorzucić do niego nowe składniki. Jakie? Na przykład cukinię, podsmażoną na patelni w towarzystwie cebuli i czosnku. Jeśli cukinia jest młoda i ma miękką skórkę, wystarczy ją umyć, osuszyć i pokroić w półplastry. Duże cukinie o twardej, grubej skórce, należy natomiast obrać i dodatkowo wydrążyć ich środek z pestkami. Sos bolognese podawaj z makaronem spaghetti, ugotowanym w dużej ilości osolonego wrzątku. Pamiętaj, że powinien być al dente – czyli lekko twardawy i podczas jedzenia stawiać lekki opór pod zębami. Gotowe danie posyp parmezanem, udekoruj listkami świeżej bazylii i podawaj na stół.